Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida es “mulla” amb el "Sí-Sí"

El vot favorable a la independència de Catalunya es fa visible a tot el territori català i Lleida es converteix en un bon exemple del que succeeix en la votació general

9-N, consulta alternativa, política, lleida
A una votant li fan una fotografia mentre introdueix el vot a l'urna. (Foto: Òscar Buetas)
Els lleidatans van sortir ahir al carrer per donar a conèixer la seva opinió en la consulta alternativa al 9-N. Res no els va detenir, ni tan sols la pluja matinal que va fer acte de presència. Així, entrada ja la matinada, i amb un 72,49% dels vots escrutats a les terres lleidatanes, el "Sí-Sí" era l'opció més triada, la d’una independència per a Catalunya, amb 101.505 vots, sent aquests un 86,08% dels comptabilitzats.

En definitiva, es tractava d’una xifra que anava en concordança amb la resta del territori català, ja que un total de 2.043.226 persones havien votat en el procés participatiu del 9-N a tot Catalunya amb el 88,44% de meses escrutades, les quals representaven 5.921 del total de 6.695 punts de votació. A més, el Govern de la Generalitat va estimar que amb la participació definitiva s’arribaria al voltant de les 2.250.000 persones. I la independència s’imposava amb el 80,7% dels vots escrutats.

Des de primera hora del matí, tot feia pensar que les xifres serien altes. Les cues que s’havien format als instituts de la capital del Segrià, així com a la resta de poblacions, eren un bon auguri del que passaria. Per això, no va ser estrany que quan es van obrir les portes, hi hagués gent que comencés a aplaudir, ja que per a moltes de les persones s'estava complint un somni, encara que la consulta no tingués validesa legal.

Alguns assistents ho van viure com una festa. Emoció i alegria era la tònica general entre les persones de les diferents edats, a partir dels setze anys, que van anar a votar. Tots volien dir la seva, i el bon funcionament va fer possible que no hi hagués incidències destacades. En part, també, gràcies als tres mil voluntaris que ho van fer possible. A més, les famílies mostraven als més petits com estaven vivint un moment únic en la història de Catalunya, permetent als nens de casa introduir el vot a l’urna de cartó, mentre que els més grans s’emocionaven en dur a terme un acte que desitjaven fer de tota la vida. Eren molts els adults que es feien una fotografia seva a l'hora de votar.

Els pròxims dies les notícies que es derivaran del 9-N seran constants. Però el que és evident és que ahir Catalunya i Lleida van marcar un nou capítol en la història política.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat