Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Marc Màrquez, distingit amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2016

El jurat ha destacat la trajectòria professional i personal del pilot i, sobretot, la seva vinculació a la capital del Segrià

Marc Màrquez, MotoGP, Xest
Marc Márquez, després de proclamar-se a Xest campió del món de MotoGP. (Foto: Repsol Media)
El pilot de motos Marc Màrquez ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2016, el guardó instituït per l'Ajuntament de Lleida amb l'objectiu de promoure la projecció internacional de la capital del Segrià i la seva àrea d'influència. Amb aquest Premi es reconeix públicament i institucionalment la trajectòria de persones, institucions, empreses o entitats de la societat civil que hagin destacat per la seva aportació al coneixement o el ressò internacional de Lleida i el seu entorn geogràfic a través de treballs dins dels àmbits acadèmic, científic, econòmic, social o cultural. El jurat, presidit per la periodista Rosa Maria Calaf, ha destacat de Màrquez -que serà el primer esportista en rebre aquest guardó- la seva trajectòria professional i personal i, sobretot, la seva vinculació a la ciutat de Lleida, "ja que porta el seu nom per tot arreu i, a més, hi ve sovint a entrenar i organitzar esdeveniments al circuit municipal de Rufea".


Com dèiem, Rosa Maria Calaf, periodista i excorresponsal de TVE a la Xina, és la presidenta del jurat, del qual també formen part Albert Galinsoga, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la UdL; el president del grup Ros Roca i del Consell Social de la UdL, Ramon Roca; el periodista i exdirector de La Vanguardia, Lluís Foix; el tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, i el guanyador de l'any passat, en aquest cas Néstor Bayona.

Marc Màrquez

Marc Màrquez, nascut a Cervera l'any 1993, ha estat proposat com a candidat per rebre el Premi Internacional Ciutat de Lleida per l'Associació Oficial de Marc Màrquez Fan Club. És un dels únics quatre pilots que ha guanyat campionats mundials en tres categories diferents: la temporada del 2010 va ser campió del món de 125cc amb 17 anys; el 2012 ho va ser de Moto2, i el 2013 i el 2014, de MotoGP. L'octubre del 2014 va revalidar el seu títol de campió del món de MotoGP en el Gran Premi del Japó.

El març del 2014 va ser distingit amb el Premi Laureus al millor esportista revelació de l'any 2013, Premi al millor esportista català 2013 masculí i Premi al millor esportista català 2014 masculí. El 2016 ha organitzat el projecte Laps For Life 93, juntament amb Allianz Seguros, en la seva primera edició al circuit de Rufea-Lleida

Guardonats 

Des del 2009, any que es va convocar la primera edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida, els guardonats han estat el cardiòleg Roc Pifarré (2009), la Universitat de Lleida (2010), Custo Dalmau (2011), l'oftalmòleg Rafael Ferreruela (2012), Lleida.net (2013), l'IRBLleida (2014) i el pianista i director d'orquestra Néstor Bayona (2015).

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat