Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Audiència de Lleida confirma els tres anys i mig de presó per a l'home que va atropellar mortalment un noi a les Borges

Desestima els recursos presentats per la defensa per reduir la pena i per l'acusació particular per augmentar-la

LV-2012, carretera, Les Borges Blanques
El punt on va tenir lloc l'atropellament mortal del jove de 17 anys, a les Borges Blanques, el 25 d'octubre de 2013. (Foto: ACN)
L'Audiència de Lleida ha confirmat els tres anys i mig de presó per a l'home acusat d'atropellar mortalment un jove de 17 anys a les Borges Blanques. Els fets van tenir lloc el 25 d'octubre de 2013 al quilòmetre 0,6 de l'LV-2012 quan la víctima, Jordi H., passejava pel voral de la via amb el seu gos i va ser envestit pel cotxe. La sala ha desestimat els recursos presentats tant per la defensa per reduir la pena com per l'acusació particular, que demanava augmentar el càstig fins als vuit anys i mig. L'Audiència dóna així la raó al Jutjat penal 1 de Lleida, que va condemnar el 30 de desembre de 2015 l'acusat a un any i mig de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu, a un any i mig de presó més per un delicte d'omissió del dret de socors i a mig any de presó per un delicte contra la seguretat vial amb l'agreujant de reincidència, ja que tenia el carnet de conduir retirat per ordre judicial. El conductor, de 52 anys, també haurà de pagar més de 36.000 euros a la família de la víctima (mare, pare i germà) en concepte de responsabilitat civil i li serà retirat el carnet durant dos anys i mig. La sala considera provat que l'acusat va fugir després de l'atropellament mortal sense socórrer la víctima.


La defensa ha recorregut la sentència al·legant que part de la culpa de l'accident va ser de la víctima perquè caminava sense roba reflectant i escoltant música pel mòbil amb auriculars pel voral de la carretera. En canvi, l'Audiència considera que no ha quedat demostrat que les condicions ambientals en el moment de l'accident obliguessin a dur elements reflectants, ja que alguns veïns van assegurar que en el moment dels fets no era del tot fosc encara. Pel que fa a escoltar música amb auriculars, la Llei de trànsit, recull l'escrit, fa referència a la prohibició per als conductors però no per als vianants.

A més, segons l'Audiència de Lleida, va ser l'acusat qui va actuar de manera imprudent, ja que va conduir el cotxe tot i tenir el carnet retirat durant dos anys via odre judicial del Jutjat d'instrucció 3 amb data de 21 de gener de 2012 per anar begut, no tenia aptituds psicofísiques per agafar el vehicle a causa del seu alcoholisme, pel qual es medicava, i, a més, el cotxe no havia passat l'ITV, no tenia l'assegurança en vigor i estava en mal estat de conservació. 

La defensa també al·legava que no hi va haver omissió del dret de socors, ja que el conductor no va ser conscient d'haver atropellat ningú, es pensava que era un animal i per això no va trucar ningú. L'Audiència, però, conclou que de l'impacte al vehicle es dedueix que l'acusat va veure que havia atropellat una persona, pels múltiples danys al cotxe tant al lateral com a la part davantera. A més, encara que pensés que devia ser un animal, "s'havia d'assegurar i baixar del cotxe a comprovar-ho", però no ho va fer. El noi, ferit crític, no va rebre ajuda fins tard, ja que no va ser fins hores després quan el va trobar una veïna, alertada pels crits del gos. El noi va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir hores després. La sentència és ferma.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat