Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Acord entre Paeria i Generalitat per licitar la nova estació d'autobusos de Lleida

Es farà efectiu quan Adif en cedeixi els terrenys i les obres tindran un cost d'11 milions d'euros

Agustí Serra, Àngel Ros, Josep Rull, Lleida, Ricard Font, estació d'autobusos
Reunió mantinguda entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'altres responsables del Departament. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L'Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb la Generalitat per a la licitació immediata de la nova estació d'autobusos de la capital del Segrià un cop Adif en cedeixi els terrenys. Així ho van pactar en la reunió mantinguda aquest dilluns entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'altres representants del Departament. Ros ha detallat que es demanarà la cessió de terrenys en la pròxima reunió de seguiment del Pla especial de l'estació i s'ha mostrat convençut que es podrà materialitzar "quan hi hagi Govern a Madrid". La construcció de la nova estació d'autobusos de Lleida –que s'ubicarà molt a prop de la de trens– tindrà un cost d'11 milions d'euros, dels quals aproximadament la meitat els assumirà la Generalitat com a inversió i l'altra meitat es finançarà amb els aprofitaments que es deriven del propi Pla de l'estació, seguint així una fórmula de finançament que ja s'ha fet servir abans en ciutats com ara Girona, segons han informat des de la Paeria.

En la trobada d'aquest dilluns, Govern i Paeria també han parlat de les implicacions urbanístiques del desenvolupament comercial a Lleida i l'alcalde Ros ha explicat els tres projectes comercials que hi ha a la capital del Segrià. En concret, sobre el projecte SUR-42 Torre Salses ha informat que per part dels promotors s'estan contestant les consideracions que es van fer des de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida. En la reunió, ambdues parts han acordat compartir el desenvolupament dels diferents projectes i buscar el consens.

D'altra banda, també es s'ha acordat, a proposta de la Paeria, prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord de Lleida, ja que es tracta "d'una prioritat de mobilitat territorial", segons ha defensat Àngel Ros. En aquest sentit, la proposta ha estat ben rebuda per part dels representants del Govern, que s'han compromès a tenir-ho en compte en futurs pressupostos d'inversions. Finalment, l'alcalde de Lleida ha informat al conseller Rull del desenvolupament del nou Pla general d'ordenació urbana de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat