Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tretze municipis de Lleida oferiran aquest juliol tastos de fruita per promoure'n el consum entre els infants

Uns 2.000 nens i nenes de 3 a 12 anys participaran en la campanya Disfruita-la a l'estiu, impulsada per Unió de Pagesos i la Diputació de Lleida

Disfruita-la, campanya, fruita, infants, piscines, Torrefarrera,
Imatge dels infants que han assistit a la presentació de la campanya Disfruita-la a l'estiu a les piscines de Torrefarrera. (Foto: Diputació de Lleida)
Tretze municipis de Lleida oferiran aquest juliol tastos de fruita per promoure'n el consum entre els infants. Es tracta d'una nova edició de la campanya Disfruita-la a l'estiu, impulsada per Unió de Pagesos i la Diputació de Lleida, i es calcula que hi participaran uns 2.000 nens i nenes de 3 a 12 anys. La campanya s'ha presentat aquest divendres a les piscines municipals de Torrefarrera.

Disfruita-la a l'estiu consisteix en degustacions guiades de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen en les estades d'estiu en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances. Aquest estiu els tastos seran tretze i tindran lloc als municipis de Torrefarrera, Palau d'Anglesola, Cervera, Torres de Segre, Agramunt, Artesa de Segre, Rialp, Organyà, Tremp, Vilaller, Guissona, Solsona i Tàrrega. Les sessions inclouen l'espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d'animació La Cremallera, durant el qual s'explica als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

Tots els nens i nenes participants s'enduran una carmanyola Disfruita-la, en forma de poma, amb l'objectiu que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d'estiu, i d'aquesta manera donar continuïtat a l'actuació implicant les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita. També es distribueix un díptic a les famílies amb els consells de com utilitzar les carmanyoles i com fomentar el consum de fruita als infants.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha recordat que fa molts anys que la institució col·labora amb UP per "fer possible que els nens consumeixin fruita al llarg de tot l'any", una acció que a la vegada suposa un "retorn als nostres pagesos que amb talent i esforç produeixen fruita d'una gran qualitat". 

El coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha recordat que ja fa més de deu anys que la Diputació de Lleida i el sindicat agrari col·laboren en aquesta iniciativa que es va crear "pensant en els futurs consumidors, com són els nens d’ara".

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha valorat molt positivament aquesta activitat que “promou hàbits de vida saludable entre els infants des del mateix territori, amb productes de km 0 i d'una forma festiva, la qual cosa afavoreix i facilita l'aprenentatge".

Aquest és el tercer any consecutiu del Disfruita-la a l'estiu a les comarques de Lleida. Fins ara, la campanya ha arribat a 3.100 nens de 26 municipis, als quals s'hauran de sumar els 2.000 infants i els tretze municipis que l'acolliran aquest mes de juliol.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat