Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El TC rebutja l'incident de la Generalitat per evitar el trasllat a l'Aragó de les obres en litigi el 25 de juliol

Està pendent que el jutjat d'Osca es pronunciï sobre el recurs de revisió contra el decret del mateix jutjat

monestir de Sixena, murals, obres d'art, litigi, Aragó, Catalunya, Lleida
Les obres es troben al Museu de Lleida i al MNAC, a Barcelona. (Foto: Arxiu)
S'esgoten les opcions per evitar el trasllat a l'Aragó de les 97 obres d'art del monestir de Sixena en litigi que es troben al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat l'incident d'execució presentat per la Generalitat per aturar el lliurament provisional. Encara està pendent, però, que el Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca resolgui el recurs de revisió contra el decret del mateix jutjat que fixa el 25 de juliol com a data de trasllat provisional dels béns. El Govern segueix defensant, però, que no es pot executar cap trasllat dels béns, ja que la resolució no es pot considerar ferma fins que no es resolgui el recurs presentat a l'Audiència d'Osca contra la nul·litat de les vendes establerta pel jutjat d'Osca. A més, la decisió de l'Audiència d'Osca, que fa referència al trasllat definitiu, encara es podria recórrer al Suprem.

Sobre el trasllat provisional del 25 de juliol ordenat pel jutjat d'Osca, queda pendent el recurs de revisió presentat per la Generalitat contra el decret del mateix jutjat. En aquest recurs s’insisteix en la falta de fermesa de la resolució del jutjat d’Osca i en la vulneració de les competències de la Generalitat en matèria de patrimoni.

En el recurs presentat per la Generalitat es detalla que els béns ja es troben des de fa dècades custodiats per una administració pública i que no hi ha cap raó que impedeixi que es mantingui aquesta custòdia fins a la resolució definitiva del litigi.

En l'escrit presentat al jutjat d'Osca, pendent de resolució, s'afirma que "resulta incomprensible la mesura acordada per aquest jutjat de traslladar les peces a un immoble privat no protegit i custodiat per terceres persones alienes a aquest litigi sense esperar el resultat de les resolucions judicials". També s'afegeix que "l'entrega precipitada dels béns podria tenir efectes perniciosos en fer inviable el reconeixement a favor de la Generalitat que en el seu dia pogués determinar un tribunal superior".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat