Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La CUP de les Borges Blanques denuncia que no s'ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí tot i aprovar-ho per Ple

El govern municipal al·lega el conflicte obert amb l'Estat que els obliga a penjar la bandera espanyola i asseguren que han ofert altres emplaçaments que s'han rebutjat

A
Façana de l'Ajuntament de les Borges, on es pot veure que al balcó no hi ha penjada la bandera de l'arc de Sant Martí. (Foto: CUP)
La CUP de les Borges Blanques ha denunciat que l'equip de govern municipal, de CDC, no ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, tot i que així es va aprovar per unanimitat el passat Ple. Pel regidor cupaire, Josep Ramon Farran, el que ha passat no els ''sorprèn'' perquè al seu moment l'alcalde els va dir que no podien penjar banderes al balcó i ha afegit que demanaran una sèrie de mesures per ''reglamentar el Ple'' de manera que no hi hagi lloc al dubte a l'hora d'interpretar el que s'hi ha dit. Fonts municipals han justificat que no s'ha penjat la bandera perquè hi ha una ''causa oberta amb l'Estat'' sobre el fet de no penjar-hi l'espanyola. En aquest sentit, les mateixes fonts han assegurat que es va oferir al col·lectiu de defensa dels drets LGTBI Colors de Ponent un altre emplaçament com el balcó del centre cívic i que aquests s'hi van negar.


Segons la CUP l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ''ha decidit no complir allò que el Ple havia aprovat per unanimitat'' a l'hora de no penjar al balcó de l'Ajuntament la bandera de l'arc de Sant Martí aquest 28 de juny. El regidor de la formació anticapitalista ha dit que no els ha sorprès la decisió ja que el dia que es va aprovar la moció que ells mateixos van presentar l'alcalde, un cop va ser votada per unanimitat, va pronunciar les paraules ''salvetat de la bandera'', fent referència a que no es penjaria. És per això que Farran ha lamentat que a les Borges Blanques no hi onegi la bandera de l'arc de Sant Martí com passa a uns 190 municipis catalans aquest Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

La moció es va aprovar després de la polèmica que va generar un regidor de CDC quan en la junta de portaveus va posar en dubte la necessitat de penjar o no la bandera de l'arc de Sant Martí preguntat sobre què passaria si un col·lectiu d'ideologia neonazi demanés penjar la seva.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat