Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Detenen el raper lleidatà Pablo Hasél per agredir diversos periodistes durant la tancada al Rectorat de la UdL

Els fets van tenir lloc al despatx del rector durant l'ocupació d'un grup d'estudiants i joves per protestar contra la presència policial a l'edifici

aldarulls, estudiants, periodistes, Universitat de Lleida
Els ocupants del despatx del rector de la UdL, encarant-se amb un periodista durant els aldarulls. (Foto: Arxiu)
Els Mossos d'Esquadra han detingut el raper lleidatà Pau Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasél, per agredir diversos periodistes durant la tancada que va tenir lloc al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) fa unes setmanes. La detenció ha tingut lloc pels volts de les dues de la tarda a la porta del domicili del jove, que se l'acusa d'un delicte contra les persones. Els fets van tenir lloc el 2 de juny quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia i que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids. Hasél ja va ser condemnat a dos anys de presó l'1 d'abril de 2014 per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme.

Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL, dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions ja que, segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per expulsar-los del lloc. Un altre periodista, un fotògraf del diari Segre, va rebre una empenta i va caure al damunt d'una taula del despatx del rector. Posteriorment se li va ruixar el clatell amb vinagre.

Els fets es van descontrolar arrel d'una roda de premsa que va convocar l'Assemblea de Lletres de la UdL, que ja feia uns dies que s'havia desmarcat de l'ocupació del despatx del rector. Mentre aquesta s'estava desenvolupant en una aula de l'edifici on també hi van prendre part alguns dels joves que feien la tancada, aprofitant que el despatx havia quedat parcialment buit, treballadors del centre i professors van anar-hi per demanar el seu desallotjament. Va ser llavors quan la premsa va intentar enregistrar i seguir gràficament aquesta protesta i quan els estudiants i joves van increpar els periodistes perquè no volien que els gravessin.

Al matí següent la façana de la delegació de TV3 a Lleida i també la del diari Segre van aparèixer empastifades amb ous trencats que portaven guix a dins. La setmana passada la delegació de TV3 va tornar a ser víctima d'un atac però en aquesta ocasió s'hi van llençar rocs que van trencar els vidres i també hi van pintar la paraula manipuladors.

L'ocupació del despatx del rector de la UdL va començar el 17 de maig arrel d'una protesta convocada per l'Assemblea de Lletres que pretenia denunciar la presència policial al Rectorat mentre feia classes la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme. La policia l'escortava des que a mitjans d'abril un altre grup de persones va fer-li escarni durant una classe per protestar per la política del PP en la gestió de la crisi dels refugiats. Després d'esgotar diferents vies de diàleg entre el Rectorat i els ocupants, la tancada es va acabar el passat 9 de juny, quan un important desplegament policial dels Mossos va accedir al Rectorat però ja no hi va trobar ningú perquè estudiants i joves havien marxat unes hores abans. No obstant això, la tensió no s'ha rebaixat i la setmana passada el mateix grup de joves, entre els quals hi havia Pablo Hasél, va fer escarni al rector Roberto Fernández mentre treballava al seu despatx.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat