Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Antifrau qüestiona els assessors de la Diputació de Lleida

Un informe de l’Oficina contra la corrupció al qual ha tingut accés en exclusiva l’'Anuari Mèdia.cat' afirma que la contractació de càrrecs de confiança a la corporació pot ser contrària a la llei

assessors, Diputació de Lleida. Media.cat
Infografia sobre els assessors de la Diputació de Lleida. (Font: Media.cat)
La manera com la Diputació de Lleida ha estat contractant assessors podria ser contrària a la llei. Així ho afirma un informe emès per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) al qual ha tingut accés en exclusiva l’Anuari Mèdia.cat. En el document, emès el passat mes de setembre, Antifrau considera que aquest tipus de contractes entren en contradicció amb l'estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP) de 2007.


I és que els eventuals de la corporació provincial estan contractats com a directors de departaments de gestió i d’organismes autònoms, fet expressament prohibit per l’EBEP. Durant la seva investigació a la Diputació de Lleida, l’OAC va detectar eventuals en els càrrecs de direcció de serveis tècnics, de recursos humans o d’assistència i cooperació municipal, així com al capdavant d’organismes autònoms com l’Institut d’Estudis Ilerdencs o el Patronat de Turisme de les Terres de Lleida, entre d’altres.

Per aquesta raó, el nomenament de fins a 9 eventuals per ocupar càrrecs de direcció i gestió, ocorregut l’11 de juliol de 2011 en el Ple de la Diputació de Lleida, és considerat per l’organisme Anticorrupció un clar frau de llei. Segons explica aquest, les funcions previstes per a ells eren “funcions de caràcter permanent en l’organització i excedirien clarament de les expressament qualificades de confiança o assessorament especial assignades al personal eventual, obviant així l’aplicació d’altres figures més d’acord amb aquest contingut funcional (personal directiu o funcionari)”.

La situació del personal eventual ha canviat

Després de l’emissió de l'informe, la Diputació no va portar a terme cap modificació important respecte a la situació del personal eventual. De fet, els canvis envers el seu personal eventual en funcions de direcció s’havien fet amb anterioritat a l’informe. Al juliol de 2015, poques setmanes després de les eleccions municipals, el nou cartipàs de la Diputació de Lleida va reduir el personal eventual de 33 a 27, 11 d’ells adscrits a les direccions o a l’àrea de presidència i la resta com a assessors dels grups polítics. A més, es van rebaixar les retribucions dels eventuals un 52%.

El canvi es va portar a terme en la direcció indicada per l’OAC. La Diputació va eliminar 3 eventuals amb funcions de gestió de departaments i altres 3 amb funcions de gestió d’organismes autònoms, que van passar a ser ocupats per funcionaris. Malgrat això, queden 4 eventuals duent a terme funcions de direcció, tasques que Antifrau també qüestiona.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat