Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La música antiga arribarà a 28 municipis del Pirineu en un ampliat FeMAP

Salàs de Pallars, Vilaller, Vall de Boí, Riner, Llívia i Organyà s’hi afegeixen

FeMap, concert inaugural, Quartet Casals,
Imatge del concert inaugural del FeMAP, a càrrec del Quartet Casals. (Foto: ACN)
El FeMAP proposa enguany 17 formacions musicals provinents principalment de Catalunya però també de Galícia, Andalusia, Madrid, País Valencià, País Basc, Itàlia i França. Moltes d’aquestes repetiran actuació dues o tres vegades en municipis diferents fins completar una programació total de 43 concerts a 28 municipis d’un àmbit geogràfic extens que va des de Bossòst (Vall d’Aran) fins a Sant Joan de les Abadeses i des de Bourg-Madame (França) fins a Tremp.


La Seu d’Urgell acollirà la inauguració amb una producció pròpia al claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell. Es tracta d’una producció del clàssic Les Quatre Estacions de Vivaldi a càrrec d’una formació amb músics principalment lleidatans i/o vinculats amb el Pirineu i comandats pel violinista de Mollerussa Joan Espina. El mateix concert es podrà veure posteriorment a Puigcerdà i Berga.

L’altra producció pròpia d’aquesta edició és el concert titulat Les músiques del Baró de Maldà, a càrrec del Quixote Quartet i amb lectures de l’actor Carles Canut. El concert, que es podrà gaudir tant a Tremp com a la Vall de Boí els dies 7 i 8 d’agost, ressegueix el dietari que aquest baró va escriure a finals del segle XVII en què retratava la Barcelona de l’època i també els seus viatges. 

FeMAP Social

Una de les novetats destacades de la sisena edició del Festival és l’estrena del programa FeMAP Social, una mena de “estival paral·lel” –en expressió del seu director– que consisteix en 15 concerts “a domicili” per diversos centres amb col·lectius en risc d’exclusió social (discapacitats, salut mental, tercera edat, etc.) a càrrec d’una formació d’alumnes del recentment estrenat Conservatori de Música dels Pirineus (creat aquest curs a partir de les escoles de música de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Berga).

El programa inclou també set tallers preparatoris per aquells col·lectius que poden desplaçar-se i assistir als concerts del programa oficial, així com un taller per a un col·lectiu que farà les seves colònies a la Vall de Boí. 

Una altra novetat de l’edició és la col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a partir de la qual una alumna podrà presentar a Ripoll els seus projectes de final de màster en un concert obert al públic inscrit al FeMAP. En aquesta ocasió serà la violinista Ana Kovacvic l’alumna participant. 

Les entrades per al Festival de Música Antiga dels Pirieneus oscil·len entre els 5 i els 22 euros. El FeMAP és un festival finançat en gran mesura per les institucions públiques implicades en la seva creació i funcionament: la Generalitat (ICEC), les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona i els municipis participants. L’aportació pública representa el 80% del seu pressupost, de 400.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat