Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida, seu catalana del Dia Mundial del Donant de Sang

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, agraeix l'acció solidària dels 200.000 donants de l'any passat a Catalunya i destaca la captació de nous fidels

donants de sang, Dia Mundial de la Donació de Sang, La Llotja,
Foto de família de l'acte de reconeixement social als donants en el Dia Mundial del Donant de Sang a la Llotja de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Llotja de Lleida ha acollit aquest dimarts l'acte commemoratiu del Dia Mundial del Donant de Sang amb la trobada de les associacions de donants de Catalunya per homenatjar la seva enguany destacada activitat voluntària i altruista. Destaquen la captació de nous fidels donants, ja que la captació és un dels reptes de les associacions. La celebració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i diverses autoritats de Lleida.

Els hospitals i clíniques necessiten sang cada dia i no només en casos d'emergència. La donació és un acte senzill que pot suposar, per a malalts de tot el territori, un avenç en el seu procés de curació. La sang no es pot fabricar però és una necessitat constant, ja que cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, i és que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts tractaments mèdics requereixen transfusions. Segons el Banc de Sang i Teixits, avui dia Catalunya només disposa de reserves de sang (global) per a onze dies.

Més de 700 persones han assistit a la commemoració, que se celebra cada 14 de juny per designació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El lema d'enguany és "La sang ens connecta a tots" i se centra en agrair als donants l'acció solidària que mostren en cada donació, destacant les dimensions "solidaritat" i "connexió" entre donant i pacient. Així mateix, es pretén posar de manifest el civisme de milions de persones que donen sang de forma regular. L'any passat, unes 200.000 persones van donar sang a Catalunya. En aquest sentit, Puigdemont ha demanat la col·laboració de la joventut amb la donació, ja que, segons l'organització, es necessiten cent donacions diàries per poder atendre les necessitats dels malalts ingressats en clíniques i hospitals a Catalunya.

En l'acte de reconeixement social als donants de sang s'han lliurat una quarantena de plaques a particulars i institucions col·laboradores que han pujat a l'escenari a recollir-les. Juntament amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han lliurat els guardons i han dirigit unes paraules als assistents el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Jordi Cortada; el director del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagués; el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, i el vicepresident de Creu Roja a Catalunya. Després s'hi han afegit diverses autoritats, com el conseller de Salut, Antoni Comín; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, o el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat