Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Llencen rocs i fan pintades de ''manipuladors'' contra la façana de la delegació de TV3 a Lleida

Es tracta del segon atac després de les agressions que van patir tres periodistes per part dels joves que ocupaven el despatx del rector de la UdL

pintades, vidres trencats, façana, delegació, Televisió de Catalunya, Lleida,
Imatge de les pintades i els vidres trencats de la façana de la delegació de TV3 a Lleida. (Foto: ACN)
La delegació de TV3 a Lleida ha patit el segon atac en pocs dies després que aquesta nit o matinada algú hagi llençat tres rocs contra les vidrieres de la façana, que han quedat esquerdades pels impactes. També han aparegut pintades amb les paraules ''manipuladors'' i ''no sou periodistes''. 

El primer atac va ser el 3 de juny, l'endemà de les agressions que van patir tres periodistes per part d'alguns joves que ocupaven el despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL). En aquella ocasió van llençar contra la façana ous plens de pintura blanca i guix; un atac que aquell dia també es va repetir a la façana del diari Segre, a la mateixa capital del Segrià. TV3 ha denunciat els dos atacs, així com també les agressions que van patir dos dels periodistes quan cobrien l'ocupació de la UdL.

Condemna de l'atac per part del Col·legi de Periodistes de Catalunya

De la seva banda, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat novament l'atac que ha patit la seu de TV3 a Lleida aquesta matinada i considera ''intolerable i inacceptables'' aquests fets ''amenaçadors a la llibertat d'informació''. Segons el Col·legi, qualsevol coacció o agressió als periodistes en l'exercici de la seva professió és un atac al lliure exercici de la professió periodística i al dret del ciutadà a ser informat.

Davant dels recents fets, el Col·legi de Periodistes es mostra ''molt preocupat per l'augment d'aquest tipus d'amenaces i agressions que els periodistes estan patint en les darreres setmanes''. En aquest sentit, s'està treballant en diverses iniciatives per evitar incidents com aquests i que la feina dels professionals es pugui dur a terme sense cap coacció.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat