Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comença la campanya d'atenció social a temporers que arriben a la ciutat de Lleida

L'alberg Jericó serà l'encarregat de l'allotjament amb una setantena de places que s'afegiran a les 112 que ja tenen reservades habitualment

temporer, atenció al temporer, convent de Santa Clara, Lleida,
Un temporer arribat a Lleida sent atès a l'Oficina Única d'atenció al temporer, a l'antic convent de Santa Clara de Lleida. (Foto: ACN)
Lleida ha començat aquest dilluns el projecte d'atenció i acollida a temporers que arriben a la ciutat durant la campanya de la fruita. Aquest any s'ha adaptat a un nou model integral que, entre d'altres, incorpora l'accés a l'allotjament, més intervenció comunitària i accions d'inserció sociolaboral. Àngel Ros ha presentat la campanya en la qual participen uns 130 voluntaris de 9 entitats. L'alcalde ha remarcat el treball en xarxa i la coordinació de recursos, així com una atenció integrada, que diferencia la qüestió laboral i l'àmbit d'atenció social i humanitari.


Enguany a l'edifici de l'antic convent de Santa Clara s'ha ubicat l'Oficina Única, una sala relacional i de descans i el servei de perruqueria. També hi ha un punt d'informació de l'Associació Antisida de Lleida. A l'antic mercat de Santa Teresa s'hi mantindran els diversos serveis que ja hi havia com el de repartiment d'aliments, la consigna, les dutxes, el rober i la bugaderia. La Fundació Jericó serà l'encarregada de l'allotjament, amb una setantena de places que s'afegiran a les 112 que ja tenen reservades habitualment. A més, tindrà un nou servei d'alimentació, ja que les persones allotjades podran sopar i recollir bossa d'aliments per dinar.

El servei ha començat, doncs, a l'Oficina Única i els serveis es posaran en marxa a partir de dimecres. En l'oficina d'atenció social, que fa una primera acollida, facilita l'accés als recursos i ordena els fluxos, gestionant els recursos. Hi haurà atenció educativa a l'entorn dels temporers i, prèviament, també s'ha fet formació als professionals de la campanya per part d'Unió de Pagesos. El projecte compta amb col·laboradors de l'IMO, tant treballadors socials, educadors o mediadors interculturals, entre d'altres. L'any passat es van atendre 673 persones en els mesos de campanya que van des de mitjan de juny fins al 22 d'agost.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat