Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La CUP denuncia excés de càrrecs de confiança a la Diputació de Lleida, que ho nega

La formació anticapitalista diu que són 31 mentre que la Diputació els rebaixa a 27, el màxim permès per llei

Candidatura d'Unitat Popular, Diputació de Lleida
Captura de pantalla del vídeo realitzat per la CUP.
En un comunicat, el grup de la CUP explica que la Diputació de Lleida pot nomenar un màxim de 27 càrrecs de confiança, el mateix número que el municipi més poblat de la demarcació, en aquest cas, Lleida ciutat (segons el que estableix la Llei reguladora de bases locals). La formació assegura que la corporació té creades 31 places, 4 més de les permeses (si bé 1, la de relacions institucionals, no ha estat nomenada).


Al marge del suposat "incompliment" per excés de places, la CUP també denuncia que "15 d'aquests càrrecs estan nomenats de manera indeguda, incomplint la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic".
 
Segons el partit anticapitalista, "hi ha 8 places que fan funcions de direcció quan la llei només els permet assessorar a grups polítics o a presidència". També asseguren que s'han designat sense la corresponent publicitat i concurrència i que "en alguns casos les persones nomenades no tenen els requisits pertinents (pertànyer al subgrup A1 o ser funcionari d'ens local)". És dins d'aquest grup on la CUP inclou els directors dels organismes autònoms (Institut d'Estudis Ilerdencs, Patronat de Promoció Econòmica, Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs i Patronat de Turisme) que la Diputació no compta com a eventuals.
 
La CUP afegeix que " hi ha 7 eventuals més nomenats com a assessors de presidència però que, en lloc d'assessorar a presidència i assignar-se als serveis generals de la Diputació, desenvolupen tasques directives en àrees concretes".
 
Fonts oficials de la Diputació de Lleida han volgut desmentir aquestes informacions. Asseguren que els càrrecs de confiança o eventuals són 27, dels quals 10 corresponen a càrrecs directius, més 1 que està pendent de designació. Els altres 16 serien càrrecs nomenats com a coordinadors i/o assessors dels grups polítics.
 
En aquest sentit, des de la corporació especifiquen que "les direccions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, del Patronat de Promoció Econòmica, de l'Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs i del Patronat de Turisme estan cobertes per funcionaris de carrera de la Diputació de Lleida que no computen com a eventuals".
 
D'altra banda, la infografia de la CUP especifica el suposat sou de cadascun dels 15 càrrecs que consideren "nomenats de manera indeguda" (entre 3.916 i 5.954 euros al mes) i sumen el "cost total anual" d'aquest personal que, segons el seu càlcul, ascendeix a 1.481.376 euros. La Diputació assegura que "les retribucions econòmiques que s'han difós són incorrectes" i que, en tot cas, les xifres correspondrien a sous bruts i que un cop fetes les retencions "quedarien pràcticament a la meitat".


Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat