Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Dansàneu celebra els 25 anys estrenant una producció pròpia que fusiona tradició i modernitat

L'acte institucional per commemorar el quart de segle del festival comptarà amb l'escriptor Albert Villaró i el conseller de Cultura, Santi Vila

Dansàneu, presentació, autoritats, Diputació de Lleida,
Imatge de les autoritats en la presentació del 25è Dansàneu a la Diputació de Lleida. (Foto: ACN)
El Dansàneu celebra els 25 anys estrenant una producció pròpia que fusiona tradició i modernitat. L'espectacle Esvorell, que es presentarà el 25 de juny a Santa Maria d'Àneu, és fruit del treball conjunt del Dansàneu amb el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i la Fira Mediterrània de Manresa. En aquesta edició, el Dansàneu, reconvertit des de l'any passat en Mercat Festiu de les Danses del Pirineu, concentra les activitats entre el 21 i el 26 de juny en set pobles: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, isil, la Guingueta d'Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort. L'acte institucional per commemorar el quart de segle del festival es farà el dia 23 a dos quarts de set a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i comptarà amb el pregó de l'escriptor Albert Villaró i la presència del conseller de Cultura, Santi Vila.

La presentació del 25è Dansàneu s'ha fet aquest divendres al migdia a la Diputació de Lleida. La corporació provincial s'ha incorporat al conveni de col·laboració signat fa un any entre el Departament de Cultura, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments d'Esterri d'Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu i Alt Àneu i el Consell Cultural de les Valls d'Àneu per tal de garantir la continuïtat futura del festival més enllà d'aquests 25 anys.

El Dansàneu tornarà a reunir grups de dansa i música tradicional d'Euskal Herria -Aurtzaka Dantza Taldea de Beasain-, Occitània -El Fadrins de Vielha-, Aragó -grup de paloreros de Jaca- i Catalunya, amb el grup de jotes Lo Planter de Tortosa.

A banda dels espectacles i exhibicions de dansa, també s'han programat concerts, sessions de formació, cercaviles i presentacions de llibres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat