Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú difon les factures municipals de 2016

L’Ajuntament de Lleida no hauria facilitat al grup d’electors tota la informació sol·licitada

Comú de Lleida, presentació, factures, Ajuntament de Lleida, La Paeria
El Comú de Lleida, durant la roda de premsa de presentació de les factures municipals de 2016. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha fet un pas més en l’accés a la informació pública alliberant totes les factures de 2016 que la Paeria ha facilitat al grup municipal perquè puguin ser consultables pels ciutadans. La formació ha treballat aquesta documentació des del mes de gener per saber amb més detall a què es destinen els impostos dels lleidatans.


Així, en la partida relacionada amb d'"altres lloguers i construccions" el Comú ha afirmat s'hi amagarien lloguers com el del pavelló Agnès Gregori, ja que l'Ajuntament -dins del contracte per pagar el pavelló Barris Nord amb CaixaRenting- hauria pagat 678.905 euros de lloguer a la filial de la Caixa i li abonaria 7.475 euros d'IBI i brossa anualment. En aquesta mateixa partida la formació ha descobert que el local de l'EMU a La Palma costaria cada any 123.186 euros a l'erari públic.

En partides genèriques i "del tot opaques" d'"altres despeses de funcionament" s'hi haurien trobat despeses com els 271 euros en tríptics i flyers pagats a la colla que la Paeria té a l'Aplec. La partida de "material d'oficina no inventariable" depararia despeses mensuals de 486 euros en periòdics per a alcaldia.

Tot i això, el Comú ha denunciat que només té algunes factures i que la Paeria suspèn de nou en accés a la informació. I és que el grup d'electors ha lamentat que tan sols hagi tingut accés als moviments comptables dels capítols 2 (provisió de serveis) i 6 (inversions), encara que de manera indirecta disposi dels moviments comptables corresponents al capítol 8 (actius financers) perquè va ser inclòs en un decret d'alcaldia. A més, ha afirmat que segueixin "tancats a pany i forrellat" els altres capítols que conformen les despeses de personal, financeres, transferències corrents, transferències de capital i passius financers. El PSC, que tampoc no hauria facilitat els moviments comptables de 2014, ha lliurat la documentació "a l'estil del segle passat", és a dir, en paper.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat