Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La primera de les quatre rotondes a l'N-240 entre les Borges Blanques i Lleida ja està ''operativament'' acabada

No es podrà fixar terminis per a les altres tres fins que es recepcioni l'obra tot i que estan incloses en els pressupostos de l'Estat d'enguany

Inma Manso, N-240, obres, rotonda
Diversos vehicles entrant a la rotonda de Margalef, a l'N-240, a l'alçada de Torregrossa, operativament acabada. (Foto: ACN)
La primera de les quatre rotondes que estan previstes a la carretera N-240 entre Lleida i les Borges Blanques ja està ''operativament'' acabada. Es tracta de la que s'ha construït a l'alçada del Palau de Margalef, a l'encreuament que condueix a Puigverd de Lleida i a Torregrossa, que és la que els alcaldes de la zona van demanar de prioritzar per mirar de reduir la sinistralitat de la via, per la qual passa una mitjana de 10.000 vehicles al dia amb molts camions. La subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha dit que en els propers dies es col·locarà un parell de cartells de senyalització que encara falten i l'obra ja estarà totalment acabada. Manso no ha fixat terminis per a les altres tres rotondes que s'han de fer a l'alçada de Juneda tot i que ha recordat que els pressupostos de l'Estat d'enguany les preveuen.


Manso ha destacat que els treballs s'han realitzat sense ''cap incidència'' ni necessitat de fer importants talls de trànsit. Només per dur a terme l'asfaltatge, que es va fer durant les nits. En aquest sentit, ha destacat que la rotonda està molt ben il·luminada i és molt segura, de manera que per la nit és ''pràcticament impossible no veure-la''. Així mateix, ha remarcat que el manteniment ''és pràcticament nul'' ja que s'hi han plantat oliveres de recuperació de la comarca i també s'hi ha posat pedra d'una cantera de les Borges Blanques.

Finalment, Manso ha dit que espera que les rotondes serveixin per fer baixar la sinistralitat de la via i ha assegurat que la idea del desdoblament continua oberta tot i que el territori ''està dividit'' entre els que prioritzen les rotondes i els que volen el desdoblament de la via. D'altra banda, entitats com l'Ateneu Popular Garriguenc demanen que s'alliberi el peatge de l'AP-2, paral·lel a la via, per tal de no fer més fissures al territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat