Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'IDAPA aposta per ajudar els joves a quedar-se al territori per generar més activitat econòmica i fixar població

El col·lectiu APiA defensa la unitat entre sectors i tenir un posicionament clar en l'àmbit territorial

activitat econòmica, IDAPA, APIA, Pirineu
Espai on s'ha realitzat la Jornada, amb els ponents i el públic. (Foto: ACN)
El director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, Pere Porta, ha dit durant la Jornada de debat sobre el posicionament estratègic del Pirineu, que s'ha celebrat a Esterri d'Àneu, que encara ''no tenim el Pirineu que volem'' i ha apostat per fer polítiques que ajudin a fixar els joves al territori per generar més activitat econòmica. En la mateixa línia s'ha pronunciat el director de l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu, Jordi Abella, qui ha explicat que per capgirar aquesta situació s'haurien de definir estratègies consensuades entre tots els sectors del territori per plantejar-les a les diferents administracions i que les tinguin en compte. Els membres del col·lectiu APiA han defensat la unitat entre els sectors i tenir un posicionament clar en l'àmbit territorial.


La jornada "El Pirineu que tenim, el Pirineu que volem" pretén crear un espai de reflexió i debat participatiu per tal de buscar punts de trobada entre diferents sectors del territori i ajudar a definir estratègies per reivindicar aquest posicionament.

En el bloc sobre "El posicionament del Pirineu en l'àmbit català. Infraestructures, dinàmiques i estratègies" hi han participat Rosa Amorós, delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran; Albert Alins, director General de Polítiques de Muntanya; Mireia Boya, diputada al Parlament per la CUP, i Francesc Boya, president de la Asociación Española de Municipios de Montaña.

I en el bloc "Cap a on va el Pirineu? La mirada reflexiva" hi han participat Joaquim Nadal, director de l'Institut Català per la Recerca del Patrimoni Cultural, i Aurelio Garcia, Fundador de Sargantana i director d'Esnepi.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat