Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Puja la tensió a la UdL amb durs enfrontaments entre professors, mitjans de comunicació i alumnes tancats

El Consell de Govern de la UdL ha lamentat els fets i es reunirà dilluns que ve

aldarulls, estudiants, periodistes, Universitat de Lleida
Un dels ocupants del despatx del rector de la UdL, encarant-se amb un periodista durant els aldarulls. (Foto: ACN)
La tensió al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) ha arribat al seu punt àlgid aquest dijous quan membres del personal d'administració i serveis (PAS) de la UdL han aprofitat per entrar al despatx del rector durant una roda de premsa de l'Assemblea de Lletres al mateix Rectorat. Segons els portaveus del PAS, la intenció era "demanar als alumnes tancats que abandonin l'ocupació". Els mitjans de comunicació han entrat per comprovar què estava passant. Els membres del PAS han començat a cridar "Fora ocupes de la universitat" i els alumnes tancats han intentat evitar que els mitjans gràfics enregistressin imatges mentre cridaven "Fora feixistes de la universitat". Llavors han tingut lloc durs enfrontaments i empentes entre els presents. Finalment, els membres del PAS i els mitjans de comunicació han sortit del despatx i un número indeterminat de joves segueixen tancats dins. El vicerector de Campus, Jesús Avilla, ha lamentat els fets i el Consell de Govern de la UdL es reunirà dilluns que ve.


En la roda de premsa anterior als aldarulls, membres de l'Assemblea de Lletres han anunciat que cinc d'ells abandonen l'ocupació perquè no creuen que es pugui avançar més en les negociacions. Consideren, però, que el rector no ha estat a l'alçada i demanen la seva dimissió.

Quatre membres de l'Assemblea de Lletres han parlat després per explicar que segueixen amb l'ocupació acompanyats d'altres estudiants i més joves fins que la UdL es comprometi a no utilitzar la policia per evitar cap reivindicació universitària. "Protestar és un dret més que legítim", han dit. Demanen també que se li retirin els càrrecs a l'estudiant detinguda el 17 de maig i que s'imputi res a cap dels tancats. Els joves que segueixen ocupant el despatx del rector i el del coordinador no han volgut fer públic quants segueixen amb l'ocupació tot i que han reconegut que hi ha persones alienes a la UdL. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat