Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL investiga com obtenir cereals amb el mínim de fertilitzant nitrogenat

El projecte d'agricultura sostenible, liderat per la UPM, compta amb un finançament de 5 milions de dòlars de la Fundació Bill i Melinda Gates

UdL-Agrotecnio, Universitat de Lleida,
El grup encarregat de la investigació. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida participa en una recerca internacional per obtenir cereals amb la mínima necessitat de fertilitzants nitrogenats, reduint l'impacte mediambiental. Liderat per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), aquest projecte d'agricultura sostenible compta amb un finançament de 5 milions de dòlars de la Fundació Bill i Melinda Gates


L'investigador ICREA Paul Christou dirigirà l'equip UdL-Agrotecnio, que pren part en aquesta investigació per obtenir plantes d'arròs i panís modificades, amb un pressupost d'1,4 milions. La productivitat dels cultius depèn en gran mesura de la disponibilitat de nitrogen per a les plantes. Els principals conreus de cereals són incapaços de formar simbiosi amb els bacteris fixadors d'aquest element químic i requereixen l'addició de fertilitzants nitrogenats químics sintètics per augmentar els seus rendiments, suposant una gran amenaça ambiental als països desenvolupats.

D'altra banda, el cost d'aquests adobs químics comercials és massa elevat per als petits agricultors a l'Àfrica subsahariana i el sud-est asiàtic, reduint els rendiments dels seus cultius i agreujant situacions de pobresa i fam.

En la recerca de solucions per ajudar a alleujar aquest problema, el laboratori del professor de la UPM Luis Rubio investiga la transferència de gens de fixació de nitrogen per a les plantes. Aquest programa de recerca té com a objectiu obtenir cereals amb els requisits mínims de fertilitzants nitrogenats que produeixin rendiments més alts i més consistents en els cultius. La UdL és una de les quatre institucions consorciades amb la UPM, la Virginia Tech i  la Fundació per a recerques biològiques aplicades d'Argentina. També hi col·labora el Massachusetts Institute of Technology. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat