Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Aturada la mediació per acabar amb l'ocupació dels estudiants al Rectorat de la UdL

El consell de direcció lamenta "la negativa dels representants" i convoca un consell de govern extraordinari

assemblea, debat, estudiants, Rectorat, Universitat de Lleida, tancada
Imatge dels estudiants durant una reunió al claustre del Rectorat de la UdL. (Foto: Arxiu)
El consell de la Universitat de Lleida ha decidit convocar un Consell de Govern extraordinari després que els professors Estanislau Fons i Manel López, mediadors del conflicte, hagin abandonat aquesta funció per la "impossibilitat d'aportar res de nou que permeti avançar" en les negociacions. Així mateix, el consell de direcció lamenta "la negativa dels representants de les persones ocupants a garantir i respectar el lliure exercici de l'activitat docent i acadèmica de tot el professorat i de l'estudiantat a rebre lliurement la docència".

Després d'una setmana de negociacions entre el consell de direcció i els representants de les persones que ocupen el Rectorat de la Universitat de Lleida, els mediadors han decidit abandonar aquesta funció per la dificultat d'"obtenir un document que permetés posar fi a l'ocupació del Rectorat de manera acordada".

Ahir l'equip mediador va elaborar un text de síntesi acceptat pel consell de direcció com a document per acabar de perfilar un acord i aprovat per l'Assemblea de Lletres. Tanmateix, la posterior reunió de l'Assemblea d'Okupació no el va voler aprovar tot i que, segons van informar els mediadors, seguiran debatent-lo.

Per aquest motiu, i arribat aquest moment, els mediadors han decidit renunciar perquè no veuen "cap possibilitat d'aportar res de nou que permeti avançar". Així doncs, el consell de direcció de la Universitat de Lleida ha decidit convocar avui un Consell de Govern extraordinari per intentar trobar una solució i un acord definitiu a l'ocupació del Rectorat.

Cal recordar que els estudiants ocupen el despatx del rector des de fa dues setmanes arran d'una protesta per la presència policial a les classes que imparteix la subdelegada del Govern Imma Manso a la Universitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat