Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les comarques veten que la Paeria presideixi el Consorci de Normalització Lingüística

Àngel Ros creu que la decisió es deu a un ''tema polític'' i espera que en la propera reunió la situació es ''normalitzi i d'una manera lògica''

Àngel Ros
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, atenent els mitjans de comunicació en una roda de premsa. (Foto: ACN)
Els consellers comarcals presents en el consell del Consorci de Normalització Lingüística (CNL) han vetat la presidència de la Paeria d'aquest ens segons ha confirmat l'alcalde de Lleida després de reconèixer que en la darrera reunió de l'ens no es van posar d'acord amb l'elecció de president. Per Ros, ''d'una manera lògica'' ha de ser la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra, ja que la presidència ha recaigut sempre en la ciutat que és ''més gran i més usuaris i activitat genera de normalització lingüística'', com són per exemple les classes de català per als nouvinguts. Ros ha assegurat que no li ''ha arribat'' si aquest veto es tracta d'un ''tema polític'' vinculat al seu pacte de governabilitat amb Ciutadans, però sí que ha considerat que ''deu ser-hi i algú el deu tenir'', per la qual cosa ha apostat per resoldre'l.

Ros ha explicat que la regidora de Cultura, Montse Parra, es troba ara en un congrés on Lleida ha estat convidada com a ciutat educadora i espera que a la seva tornada, quan hi hagi un proper consell del CNL, sigui nomenada presidenta del Consorci, ''com ha de ser''. Segons Ros, si hagués sabut abans aquesta decisió del consell ''ens haguéssim cuidat que ja s'hagués fet aquest nomenament'', ja que la ''situació ha de ser de plena normalitat''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat