Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida serà la seu del Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya

Ho acollirà el Magical Media del Parc Científic fruit d'un acord amb la Paeria, la UdL i el Col·legi de Directors de Cinema

Magical Media,
Les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media de Lleida. (Foto: ACN)
El Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya tindrà la seva seu a Lleida, al Magical Media del Parc Científic de Gardeny. Així s'ha anunciat aquest dilluns després de la signatura del conveni entre el Parc, la Paeria, la Universitat de Lleida (UdL) i el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. El president d'aquest darrer ens, Santi Lapeira, ha destacat que, tot i ser un projecte ''modest, és ambiciós'' i, sense entrar al detall sobre les primeres propostes que s'hi desenvoluparan, ha concretat que els tres pilars bàsics de la iniciativa, pionera al país, seran la ''formació, el laboratori de creació i l'impuls de la producció''. Els promotors del projecte han escollit Lleida per les instal·lacions que ofereix el Magical però també per la possibilitat de ''descentralitzar el centre de producció'' com es fa a països del nord com Alemanya.

El Centre tindrà diferents eixos d'actuació: la transformació especialitzada, la creació i el foment de la producció. En aquest sentit, es fomentarà molt especialment la producció del cinema d'autor, el cinema per a la televisió, el documental i els nous formats. Santi Lapeira ha assenyalat que no serà fins a les properes setmanes que es podrà començar a detallar la concreció d'alguns dels projectes que es faran al Magical. En qualsevol cas, ha destacat que Lleida té suficient ''capital humà'' per tirar endavant aquestes idees a mig i llarg termini i ha afegit que el Centre és una ''aposta per la ciutat'' però també per ''l'audiovisual de tot Catalunya''.

El mateix Santi Lapeira serà l'encarregat de dirigir el Centre Experimental, que disposarà d'un consell de direcció, a més d'un comitè de seguiment amb la UdL, ja que hi haurà molts estudiants de la llicenciatura de Comunicació i Periodisme que s'hi podran implicar, així com també dels diferents cicles de formació professional vinculats amb la temàtica que es fan a Lleida. Lapeira ha afegit, però, que amb la UdL està previst treballar un ''programa de màsters'' que encara està per definir. Així mateix, ha explicat que, tot i que l'estructura del Centre serà petita, està previst que generi llocs de treball però que aquests aniran en funció dels projectes que s'hi desenvolupin en moments de terminats. A més, està previst que aculli directors de cinema residents que rodaran a Lleida. 

Respecte a les xifres de pressupost, els responsables de la signatura del conveni no hi han entrat al detall partint de la base que la inversió més forta per tal que el projecte pugui ser una realitat ja està feta, és a dir, el Magical com a equipament. No obstant això, hi haurà un pressupost que es desenvoluparà, també, en funció dels projectes que es facin al Centre. El conveni signat aquest dilluns entra en vigor a partir de demà passat 1 de juny. 

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que el Centre serà ''una peça bàsica pel foment de la indústria cultural a la ciutat i una important contribució des de Lleida a la cultura catalana''. Ros ha destacat també que el conveni serveix per ''ordenar, estructurar i formalitzar'' un model de negoci al Magical Media.

Per últim, el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ha assenyalat que aquesta iniciativa suposa tota una ''aventura'' però alhora un repte amb tota la força per a la Universitat i els seus alumnes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat