Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Plataforma per la Llengua alerta que la Paeria de Lleida farà un pas enrere en la defensa del català

L'ONG del català considera que amb l'aprovació de la moció que demana la senyalització de trànsit en castellà l'alcalde Ros posa en perill el català al consistori

Postureig de Lleida, senyalització, castellà
Fotomuntatge humorístic a càrrec del Postureig de Lleida arran de la polèmica moció aprovada ahir en el Ple de l'Ajuntament de Lleida. (Font: Postureig de Lleida)
La Plataforma per la Llengua ha expressat la seva ''estupefacció'' per l'aprovació d'una moció en el Ple de l'Ajuntament de Lleida que, ''a la pràctica, sol·licita que la senyalització de trànsit de la ciutat estigui escrita, almenys, en llengua castellana''. La moció ha tirat endavant aquest divendres amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, al govern, i el PPC i Ciutadans, grup que ha proposat el text i al qual el PSC ''li permet un protagonisme arran del seu pacte que reclama utilitzar el bilingüisme en les polítiques que emeti el consistori i posa en perill, fins i tot, l'ús del català dins de la pròpia Paeria''. L'ONG del català assegura que la moció es basa en un article de la Llei de trànsit que estableix que les ''indicacions escrits dels senyals s'expressaran, almenys, en la llengua oficial de l'Estat''.

Ara bé, segons ha manifestat el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, la Paeria no farà “ni una passa enrere” pel que fa a la llengua catalana, . El regidor ha mostrat la “preocupació” de l’equip de govern per la “desinformació” de la Plataforma per la Llengua, que ha alertat que el consistori lleidatà farà tot el contrari del que diu Larrosa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat