Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La ruta Ramat de Camins ofereix la possibilitat de portar un ruc català com a traginer

Aquest itinerari es basa en els viatges que l'any 1956 van fer els escriptors Josep Maria Espinàs i Camilo José Cela

itinerari, Pirineu, Ramat de Camins, ruc català
Uns nens acaricien els rucs que fan de traginers en un tram de la ruta Ramat de Camins. (Foto: ACN)
La ruta Ramat de Camins és un itinerari que recorre les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça i passa per setanta pobles. Aquesta ruta planteja la possibilitat de fer-la a peu, tal com s'havia fet durant segles, i també amb un ruc català que porti l'avituallament. La possibilitat d'incorporar un ruc català com a traginer es planteja en dues etapes: Gerri de la Sal-Baro i Baro-Sort. Estan pensades per un públic familiar i la ruta s'ha batejat com Ramat de traginers. Ramat de Camins està basada en els viatges que l'any 1956 van fer els escriptors Josep Maria Espinàs i Camilo José Cela i la reinterpretació, realitzada per l'escriptora Núria Garcia Quera l'any 2006 amb la guia Nou viatge al Pirineu.


Cesc Capdevila, dinamitzador de la ruta i guia de fauna, ha explicat que és molt difícil que algú realitzi la totalitat de la ruta Ramat de Camins i per aquest motiu ha començat a comercialitzar diferents alternatives més curtes i adaptades a les necessitats dels usuaris.

Capdevila ha dit que ha creat Ramat de silencis, un tram de la ruta original que passa per dos pobles abandonats del Pallars Sobirà: Sant Romà de Tavèrnoles (Rialp) i Besant (Alins).

Ramat de l'Est és un paquet senderista que té lloc al primer tram de Ramat de Camins. S'entra al Pirineu pel mític Congost de Collegats i transcorre pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquest paquet contempla sis dies de ruta. Capdevila indica que és ell qui s'encarrega de tota la gestió de la ruta: allotjaments on dormir, restaurants on menjar o transport de les motxilles.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat