Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros vol continuar governant la Paeria en minoria i buscant acords puntuals amb l'oposició

L'alcalde de Lleida destaca l'increment de la transparència dels mecanismes de control de la gestió municipal per facilitar la tasca de la resta de grups

Àngel Ros, Montse Minguez, Joan Gómez, balanç, Ajuntament de Lleida, La Paeria
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, fent balanç del primer any de l'actual mandat municipal, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Joan Gómez. (Foto: ACN)
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aposta per continuar governant la Paeria en minoria la resta de mandat municipal i continuar amb la geometria variable que, gràcies a acords puntuals amb la resta de grups, ha permès que "la ciutat i els serveis públics hagin seguit funcionant ". Un any després de les eleccions municipals en les quals el PSC va perdre la majoria absoluta a l'Ajuntament de Lleida, Ros ha destacat l'entesa durant aquest període especialment amb C's però també els acords assolits amb el PP, la Crida-CUP i ERC. Així mateix, ha destacat l'increment de la transparència i dels mecanismes de control de la gestió municipal per afavorir la tasca de fiscalització de l'oposició. Com a projectes pendents, Ros ha citat la finalització del parador de turisme del Roser, del Museu de la Ciència i el Clima, del nou Museu Morera i del POUM que ha de regir els pròxims quinze anys.

En aquest sentit, Àngel Ros ha reconegut que durant aquest període el PSC ha trobat majors facilitats per arribar a acords amb C's (cartipàs, ordenances fiscals, pressupost i desenvolupament comercial), amb el PP (cartipàs i desenvolupament comercial), amb la Crida per Lleida-CUP (ordenances fiscals) i amb ERC (pressupost), mentre l'entesa amb CiU i el Comú ha resultat més complicada.

Les eleccions del 24 de maig de 2015 van posar fi a dues legislatures de majoria absoluta del PSC a l'Ajuntament de Lleida, tot i mantenir-se com a força més votada, i va deixar una Paeria "més plural" amb la presència de set grups municipals on "el diàleg, el pacte i l'acord han esdevingut eina bàsica de treball per tirar endavant projectes municipals", segons Ros. 

Així, l'alcalde de Lleida ha agraït la predisposició a l'acord per part de la "majoria dels grups" i al diàleg "per part de tots" i ha posat de relleu que s'han incrementat els instruments de control de la gestió municipal a què està sotmesa la Paeria, també per l'oposició. Igualment, ha remarcat que el web de l'Ajuntament de Lleida ha obtingut per segon any consecutiu el 100% de transparència en l'indicador Infoparticipa que elabora la UAB. La primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, ha explicat que en aquest primer any de l'actual legislatura l'oposició ha registrat 1.359 preguntes i sol·licituds d'accés a informació (109 al mes i 4 al dia) que han estat contestades per l'equip de govern. 

Àngel Ros ha dit destacat que fruit dels acords amb els diferents grups els serveis públics que depenen de la Paeria "han funcionat bé i sense cap retallada" i, en un moment en què els ens locals tenen dificultats per obtenir més finançament, s'han incrementat els beneficis fiscals que han permès reduir el preu de les escoles bressol i reduir l'IBI a les famílies amb menys recursos. Ros aposta per la cerca de finançament privat per tirar endavant iniciatives com ara el desenvolupament comercial de Lleida, una de les prioritats de l'equip de govern per aquesta legislatura. 

Pel que fa a serveis públics municipals, l'alcalde de Lleida ha citat l'increment de l'11% dels usuaris dels busos urbans durant el 2015, la posada en funcionament de dos nous centres per al reforç escolar, les 542 persones ateses en el marc del Pla Iglú i el fet que aquest estiu "cap temporer dormirà al carrer" a Lleida ja que es distribuiran entre l'Hostal Jericó i el convent de Santa Clara. Ros també ha destacat el treball mantingut amb entitats financeres per evitar talls de subministraments energètics a famílies sense recursos i ha explicat que en el pròxim Ple municipal s'aprovarà una declaració institucional amb el suport de tots els grups per tal que cap família es quedi sense llum, aigua o gas per raons econòmiques. 

En urbanisme, Àngel Ros ha citat el projecte de boscos urbans, el Pla de l'Horta, la continuació de les obres del parador del Roser i del Museu de la Ciència i el Clima, els treballs de recuperació del call jueu i els treballs per al nou POUM que s'estan duent a terme. Pel que fa al nou Museu Morera, l'alcalde de Lleida ha explicat que el projecte està enllestit i que ara la Paeria busca finançament per poder iniciar les obres. Àngel Ros també ha destacat el grup de treball amb la Diputació de Lleida i la Generalitat per reclamar la connexió de Lleida amb el futur corredor ferroviari del Mediterrani i l'aposta institucional per aconseguir el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco per al turó de la Seu Vella. Un altre dels projectes pendents és la posada en marxa del centre de dia per a persones sense llar, juntament amb Càritas, Arrels i el Bisbat de Lleida. 

En l'àmbit cultural, Ros ha destacat la celebració de la commemoració de l'Any Granados, de l'Any Gosé i del Conservatori de Música, tot i que la Paeria ja ha demanat al Govern que Lleida pugui oferir els estudis superiors de Conservatori. Actualment, 89 entitats disposen d'espais cedits en casals i centres cívics municipals i la Paeria ha subvencionat 163 projectes d'entitats culturals de la ciutat. En promoció econòmica, la nova etapa de la rehabilitació de Gardeny possibilitarà la creació de nous llocs de treball en l'àmbit tecnològic, ha explicat l'alcalde de Lleda. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat