Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Consell de l'Estudiantat de Lletres retira el suport al rector de la UdL

En una carta pública també es planteja demanar la dimissió de Roberto Fernández i l'insta a dialogar directament amb els estudiants tancats al seu despatx

assemblea, debat, estudiants, Rectorat, Universitat de Lleida, tancada
Imatge dels estudiants al Rectorat de la Universitat de Lleida. (Foto: Arxiu)
El Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres ha retirat el suport al rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, després de la primera setmana de la tancada que protagonitzen un grup d'alumnes al seu despatx. En una carta feta pública aquest dimarts, el Consell també es planteja demanar la dimissió de Fernández, a qui demanen que sigui ell directament qui dialogui amb els estudiants tancats en protesta per la presència policial a la Universitat quan fa classes la subdelegada del Govern espanyol a Lleida i després de l'enfrontament amb la policia que va acabar amb una estudiant de Comunicació detinguda. A l'inici d'aquesta crisi entre estudiants i Rectorat, el Consell de l'Estudiantat va instar els primers a abandonar l'ocupació del despatx del rector.

A més de retirar el suport al rector de la UdL, el Consell de l'Estudiantat de Lletres li demana que ''reflexioni'' després de la ''ruptura del clima de diàleg'' que hi havia mantingut fins ara. En aquest sentit, asseguren que fins i tot s'ha votat per demanar la seva dimissió però que abans de tirar endavant aquesta petició volen donar-li un darrer ''vot de confiança'' per resoldre la crisi ''de forma raonable per a totes les parts''. 

Des del Consell de l'Estudiantat s'assegura que estan favor de les peticions del rector però se li retreu que hagi fet ''us de la violència'' permetent l'entrada de la policia a la Universitat i que aquesta ''colpegés alguns alumnes'', així com en detingués una el dimarts passat en el marc de la protesta de l'Assemblea de Lletres. Pel Consell, això suposa el pitjor dels precedents, ja que l'entrada policial a un espai de ''diàleg i debat'' com la Universitat ja s'ha produït. 

No obstant això, valoren positivament l'actuació de paciència i diàleg de les persones de l'equip del rector tot i que demanen que sigui ell directament que parli amb els estudiants tancats per solucionar definitivament la situació. Una situació que consideren que els perjudica precisament en el moment que s'han de fer les prematrícules per al curs que ve i més davant la davallada de la demanda per cursar les carreres de lletres.

Ahir dilluns el Rectorat va traslladar la classe de la subdelegada del Govern espanyol a Lleida al campus de Cappont per evitar els estudiants tancats tot i que aquest dimarts està previst que retorni a l'edifici del Rectorat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat