Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida destinarà 5,6 milions a subvencionar inversions municipals en gestió d'aigua fins el 2019

La corporació reclama millorar les compensacions pels danys provocats per la fauna salvatge però CiU i PP veten posicionar-se contra la reintroducció de nous exemplars

Diputació Lleida, Joan Reñé,
Imatge de la taula presidencial de la Diputació de Lleida, amb el president Joan Reñé al centre, aixecant els braços en una de les votacions del Ple. (Foto: ACN)
La Diputació de Lleida destinarà 5,6 milions a subvencionar inversions municipals per a la millora de la gestió d'aigua fins el 2019. Així ho ha aprovat el Ple d'aquest divendres, on també s'ha debatut una moció de suport a la ramaderia de muntanya presentada per Unitat d'Aran. Tots els grups de la corporació han reclamat millorar les compensacions pels danys provocats per la fauna salvatge però CiU i PP han vetat el punt de text que exigia posicionar-se contra la reintroducció de nous exemplars mentre no es garanteixi el consens al territori.

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat les bases del nou Pla d'inversions per la millora en la gestió de l'aigua d'ús públic per a les anualitats de 2016, 2017, 2018 i 2019. Aquest Pla subvenciona les inversions que fan els municipis en la millora i adaptació de les infraestructures de distribució d'aigua destinada a consum, en la implementació i millora de sistemes de tractament i potabilització d'aigua destinada a consum i en la millora i adaptació de les infraestructures de tractament de l'aigua en piscines municipals.

La dotació serà de 5.640.000 euros repartits en quatre anualitats. Aquest 2016 es finançarà fins als 500.000 euros; el 2017 i el 2018 s'hi destinaran 1.800.000 euros cada any i el 2019 la corporació aportarà els 1.540.000 euros restants.

Suport a la ramaderia de muntanya

La corporació ha aprovat la moció d'Unitat d'Aran per donar suport a la ramaderia de muntanya però els vots de CiU i PP han exclòs el punt que demanava ajornar noves reintroduccions. La vicepresidenta segona i portaveu de CiU, Rosa Pujol, ha explicat que coincideix amb tots els punts de la moció excepte amb el cinquè punt perquè "barreja criteris no compatibles, com la reintroducció de noves espècies protegides amb els ajuts de la PAC o les virtuts dels ramats a la muntanya per garantir la biodiversitat, que ha d'incloure totes les espècies".

Declaració institucional pel 25è aniversari de la reinstauració del Conselh d'Aran

A l'inici del Ple d'aquest mes de maig, la corporació ha aprovat una declaració institucional consensuada amb el Conselh Generau d'Aran amb motiu dels 25 anys de la reinstauració del Conselh Generau d'Aran, que se celebrarà el pròxim 17 de juny.

Mitjançant aquesta declaració institucional, el Ple de la Diputació de Lleida ha manifestat “la seva estima i solidaritat amb el poble aranès i les seves institucions” i ha expressat “el seu compromís de donar suport, de la mateixa manera que ha fet fins ara, als aranesos en la defensa de les seves institucions, de la seva llengua i del seu autogovern com a drets inalienables preservats pels aranesos al llarg dels segles”.

També ha demanat a la Generalitat de Catalunya “que faci efectiu el desplegament de la Llei 1/2015 del 5 de febrer del règim especial d’Aran”.

El Ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat una moció de suport a la Llei d'aprofitament dels excedents alimentaris per part del Parlament de Catalunya, una altra per a la defensa dels drets bàsics de la ciutadania que es troba en situació d'emergència social.

Altres punts aprovats

En el transcurs del Ple també s'ha aprovat l'acceptació de la delegació a l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la gestió i recaptació de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

En matèria de carreteres, s'ha aprovat el projecte constructiu de rehabilitació del ferm a la C-230a, de Lleida a Llardecans, en el tram comprès entre Torres de Segre i Sarroca de Lleida. Igualment, s'ha donat llum verda al desglossat número 2 i l'actualització de preus del projecte de condicionament de la carretera local LV-9042, de la C-12 (Les Avellanes) a Santa Linya.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat