Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Panera mostra el vestit del futur en el marc de la Nit dels Museus

Nit de Lluna Plena dedicada a Granados a la Seu Vella i àmplia oferta cultural per celebrar el Dia Internacional dels Museus

La Panera, Nit dels Museus, vestits del futur,
El Centre d’Art la Panera s’adhereix aquest dissabte a la Nit dels Museus amb la presentació de “Com seran els vestits del futur?”. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Centre d’Art la Panera s’adhereix aquest dissabte a la Nit dels Museus amb la presentació de "Com seran els vestits del futur?", en què l’artista Maria Castellanos mostrarà vestits que incorporen noves tecnologies. A més, també farà recorreguts guiats a les exposicions "Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició, Guillermo Mora i Teresa Solar. L’escriptori circular"; al centre de documentació, "Perquè hi haurà un dia que no podrem més, i llavors ho podrem tot", i a l’espai miniPanera, "Seguir el fil".


Així, coincidint amb aquesta celebració, aquest equipament municipal ofereix la possibilitat de conèixer de prop el projecte "Environment Dress", dels artistes i investigadors de la Universitat de Vigo María Castellanos i Alberto Valverde. Els creadors mostren "Com seran els vestits del futur?", un projecte guanyador de la convocatòria Next Things 2015, impulsat conjuntament per Telefónica I+D i Laboral Centre d'Art i Creació Industrial de Gijón.

Les peces, creades amb maquinària i programari obert, recullen, a part de les constants del qui ho vesteix, informació ambiental gràcies a un equip informàtic i a diversos sensors capaços de captar diferents paràmetres com les emissions de CO2, els nivells de soroll, la pressió atmosfèrica, la temperatura ambiental i la humitat relativa, la quantitat de pols en suspensió, l'altitud i les radiacions de l'espectre de llum, incloses les de l'infraroig i l'ultraviolada. Els dos prototips del wearable han estat confeccionats amb una talladora làser i les impressores 3D dels laboratoris asturians i del Centre d'Investigació i Desenvolupament de Telefónica a Barcelona.

Nit de Lluna Plena dedicada a Granados a la Seu Vella

La Seu Vella de Lleida s’adhereix aquest dissabte a una doble celebració. D’una banda, participarà en la Nit dels Museus coincidint amb la sessió de les Nits de Lluna Plena al claustre, que inicia així la temporada 2016. Aquesta primera sessió del cicle es dedicarà a Enric Granados, per la qual cosa, d’altra banda, se suma a l’Any Granados en el centenari de la seva mort i els 150 anys del seu naixement.

L’homenatge al músic lleidatà més internacional es farà amb el concert París 1900 que oferirà el Duo Àstrid, format per Neus Puig, a la flauta travessera, i Carles Herraiz, a la guitarra. El concert acabarà amb una degustació d’una copa de cava i dels típics dolços de Lleida que també tenen el nom de Granados.

El claustre s’obrirà a les 21 hores i la visita és lliure i, amb motiu de la Nit dels Museus, gratuïta. Per a la programació de la primera activitat del cicle de Nits de Lluna Plena, el Consorci del Turó de la Seu Vella ha comptat amb el suport de l’Auditori Municipal Enric Granados.

Àmplia oferta cultural per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Per novè any consecutiu, Lleida se suma a la celebració de la Nit dels Museus. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els equipaments museístics i culturals de la ciutat faran aquest dissabte, de les vuit del vespre a les dotze de la nit, jornades de portes obertes a les seves exposicions i activitats especials. 

Com a novetat d’aquesta edició, s’adhereix a aquesta iniciativa el Castell dels Templers de Gardeny i els Pous de Gel, que acompanyaran el Museu d’Art Jaume Morera, el CaixaFòrum Lleida, el Centre d’Art la Panera, la Fundació Sorigué, el Museu de l’Aigua, el Museu Roda Roda i el Museu de Lleida, que tindran les seves portes obertes fins a mitjanit perquè el públic pugui contemplar les seves exposicions i participar en activitats especials.

La Nit dels Museus va néixer l’any 2005 com a iniciativa del Ministeri de Cultura de França i promoguda pel Consell Europeu per tal de situar les institucions museístiques franceses i les de la resta d’Europa en un projecte comú, per promoure-les entre un públic divers, oferint una manera diferent i creativa de visitar-les. Hi participen més de 2.000 institucions museístiques de quaranta països. Lleida s’hi va sumar el 2008. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat