Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL es compromet a retirar la presència policial del Rectorat i evitar conseqüències legals

Els participants mantenen la tancada i celebraran una assemblea a la nit per valorar la nova proposta que els ha fet arribar la direcció

estudiants, Universitat de Lleida, Rectorat
Un grup d'estudiants, participant en un dels debats organitzats al claustre de l'edifici del Rectorat amb motiu de la tancada estudiantil a la UdL. (Foto: ACN)
La Universitat de Lleida s'ha compromès amb l'Assembla Okupació Rectorat UdL, que manté des de dimarts al vespre una tancada al despatx del rector, a "fer les accions possibles perquè no hi hagi conseqüències en termes legals" per als participants en la protesta estudiantil de dimarts, així com per a les persones que participen en la tancada. L'equip rectoral també assegura que no hi haurà presència policial a la Universitat sempre que no s'impedeixi l'exercici de la docència a qualsevol professor. Per la seva banda, l'Assemblea manté la tancada i no serà fins a aquesta nit que valorarà la nova proposta que els ha fet arribar la direcció de la UdL. Durant la passada nit, les persones tancades han bloquejat amb cadires, bancs i d'altre mobiliari la porta d'entrada principal, algunes sortides d'emergència i el pas per les escales i ascensors de l'edifici del Rectorat, accessos que s'han restablert durant el matí.

Altrament, la direcció de la UdL afirma que la presència policial va ser un fet puntual "davant d'un acte evident d'intimidació propiciada per un grup de persones, estudiants i persones alienes a la Universitat, que van impedir l'activitat docent de la professora Inma Manso" –que també és la subdelegada del Govern de l'Estat a Lleida. Per això, la UdL demana un compromís explícit "que no s'impedirà l'exercici de la docència a qualsevol professor de la Universitat" i, si això es garanteix, "la UdL podrà tornar ràpidament a la vida acadèmica normal". De la mateixa manera, l'equip rectoral deixa clar que no es produirà cap desallotjament del Rectorat mentre segueixin les negociacions entre ambdues parts, que segueixen en peu, segons ha dit el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla. 

La direcció de la Universitat lleidatana confia que aquests compromisos públics "permetin encaminar la solució dialogada a aquesta situació de forma immediata i permetin, igualment, la desocupació dels espais de l'edifici del Rectorat de la UdL".

Després de rebre la nova proposta de la direcció, l'Assemblea Okuapació del Rectorat UdL l'haurà de valorar ara en l'assemblea prevista per aquesta nit i manté obertes les portes al diàleg per arribar a una entesa amb l'equip rectoral. En aquest sentit, manté els tres punts que considera "irrenunciables", que passen per obtenir els compromisos públics i per escrit de la retirada de la presència policial pública i privada de la UdL, que no s'iniciï cap procés legal envers l'estudiant detinguda dimarts durant una protesta contra la presència policial al centre i que no s'executin processos repressius ni acadèmics ni legals contra cap de les persones implicades en la mobilització estudiantil. Una representant de l'Assemblea ha negat que des del col·lectiu s'hagin endurit les reivindicacions i ha assegurat que són les mateixes que porten fent des de dimarts. 

L'Assemblea Okupació del Rectorat UdL ha organitzat per la jornada d'aquest divendres noves activitats com ara una xerrada i un cinefòrum, continuant així amb el programa d'activitats lúdiques i de debat endegat dijous. 

Tercera nit consecutiva de tancada i barricades per impedir l'accés al Rectorat

Una vintena de persones han dormit per tercera nit consecutiva al despatx del rector de la UdL, Roberto Fernández, on l'Assemblea Okupació Rectorat UdL manté la tancada des de dimarts al vespre. Durant la passada nit alguns dels participants han bloquejat amb bancs, cadires i altre mobiliari la porta d'entrada principal del Rectorat, alguna de les sortides d'emergència i el pas per les escales i ascensors de l'edifici. Després de les converses que els responsables de la UdL han mantingut amb els ocupants s'ha restablert la lliure entrada per la planta principal i la lliure circulació per l'edifici. La direcció de la UdL ha lamentat els problemes que s'han pogut trobar tant professors, estudiants com personal d'administració quan han volgut accedir a primera hora del matí a l'edifici de Rectorat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat