Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Un centenar de persones tallen la rambla d'Aragó de Lleida en suport als estudiants tancats a la UdL

Consideren insuficients els compromisos de l'equip rectoral i seguiran tancats al despatx del rector fins que no surti la policia de la Universitat

manifestació, estudiants, Universitat de Lleida
Un moment de la tallada de la rambla d'Aragó de Lleida per part d'estudiants i simpatitzants de la tancada d'alumnes a la UdL. (Foto: ACN)
Prop d'un centenar de persones han tallat aquest dimecres al vespre la rambla d'Aragó de Lleida en suport als estudiants tancats a la Universitat de Lleida des de dimarts a la tarda. Després s'han tornat a tancar al despatx del rector, Roberto Fernández, on es quedaran a dormir per segona nit consecutiva ja que, tot i les negociacions amb l'equip rectoral, consideren insuficients els compromisos que els ofereixen des de la Universitat. Un dels portaveus de l'Assemblea de Lletres, l'Àxel, ha explicat que per abandonar l'ocupació és imprescindible un compromís públic i per escrit perquè no hi hagi presència policial a la Universitat. Aquesta ha estat precisament una de les consignes que han cridat durant la marxa que han fet al voltant del Rectorat i també estava escrita a la pancarta que presidia la marxa, on es podia llegir "Fora policia de la UdL. Mossos torturadors".

"Fora policia de la Universitat", "Roberto escolta, la UdL es revolta", "Vergonya em faria, ser policia", "La solidaritat, la nostra millor arma", "Si ens toquen a una, ens toquen a totes", "Contra la repressió, ni un pas enrere" o "Llibertat d'expressió, policia no"; aquestes són algunes de les consignes que els estudiants i demés persones que els han acompanyat en la concentració han cridat durant la marxa al voltant del Rectorat que han fet aquest dimecres a la tarda, tallant el trànsit durant uns minuts.

Durant la tarda, representants de l'Assemblea de Lletres han estat negociant amb dos vicerectors per acabar amb la tancada. La vicerectora d'estudiants, Neus Vila, els ha explicat que es comprometen a posar per escrit que no obriran cap expedient a cap alumne participant, que no denunciaran cap participant de la tancada al jutjat (ni estudiant ni no estudiant) i que participaran activament perquè no hi hagi conseqüències legals per als participants de l'ocupació. Demanen, a canvi, un compromís dels participants de la tancada a no impedir l'activitat docent a cap professor i que s'abandoni l'ocupació del despatx del rector perquè es pugui continuar amb l'activitat normal. També es comprometen a que, mentre segueixin les negociacions, no hi hagi presència policial.

El portaveu de l'Assemblea de Lletres, l'Àxel, ha explicat que, tot i que s'ha avançat en les negociacions, seguiran tancats perquè "falten moltes coses". "Falta, per exemple, el compromís públic i escrit que surti la policia de la Universitat", ha destacat com a imprescindible. A més, explica que l'acord ofert per la UdL els obliga, si accepten, a abandonar l'ocupació del despatx del rector i "si marxem perdem l'oportunitat de negociar, ja que d'altres vegades que ens hem tancat en una aula no ens han fet cas i aquesta vegada sí", recorda.

Els joves, doncs, seguiran tancats a la UdL, com ho estan des de dimarts a la tarda, arran d'un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra, que va acabar amb la detenció d'una alumna de 21 anys de Comunicació Audiovisual. 

D'altra banda, onze professors han fet arribar un escrit conjunt en què mostren la seva preocupació per la continuada presència policial en seu acadèmica. Lamenten també la detenció d'una estudiant dins del campus, un fet que no havia succeït mai des de la constitució de la UdL. "Entenem que la Universitat compta amb altres eines per resoldre conflictes, sense necessitat de recórrer a la policia", afegeixen, i conclouen la carta fent una crida a les parts involucrades per trobar una solució negociada que permeti que tothom pugui expressar les seves opinions sense ser criminalitzat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat