Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El turó de la Seu Vella, monument favorit de Catalunya

Després de superar Sant Climent de Taüll en la final, la icona patrimonial de Lleida es proclama vencedora amb 60.017 vots

Seu Vella, Lleida
Imatge de Lleida amb el turó de la Seu Vella de fons. (Foto: Òscar Buetas)
El turó de la Seu Vella ha aconseguit guanyar la final del concurs per triar el monument favorit de Catalunya, una iniciativa popular organitzada per les revistes Descobrir i Sàpiens i el suport de Catalunya Ràdio que es va posar en marxa el passat mes de març amb l’objectiu que els catalans puguin votar, a través del seu web, el seu element patrimonial preferit. 

Després de nou setmanes de concurs, la Seu Vella de Lleida s'ha proclamat el monument favorit dels catalans. El monument ha superat Sant Climent de Taüll en la final del concurs, que s'ha celebrat entre l'11 i el 18 de maig. Una votació de rècord, ja que hi ha hagut 118.830 vots. La icona de Lleida n'ha sumat 60.017 al seu favor, davant dels 58.813 vots que ha recollit l'església de la Vall de Boí.

Els dos finalistes arribaven a aquesta última prova després d'haver superat el castell de Miravet i Sant Pere de Rodes. Abans ja s'havien enfrontat a Empúries i l'amfiteatre de Tarragona en quarts de final. De fet, la Seu Vella ja va quedar en primera posició en la fase classificatòria, disputada entre el 16 i el 30 de març, amb Sant Climent de Taüll en segona posició. El monument del Segrià, doncs, s'ha mantingut imbatible des del començament.

El resultat, des de Lleida

Aquesta tarda, en directe a La tribu de Catalunya Ràdio, s'ha conegut el nom del monument guanyador. Una unitat mòbil del programa s'ha desplaçat fins a la ciutat de Lleida per donar en directe el resultat de la gran final monumental. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha mostrat molt satisfet perquè el turó de la Seu Vella hagi guanyat el concurs, ara que el conjunt monumental està tramitant la seva candidatura per ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco.

"És un monument molt lligat a la història del país, a la creació de la corona catalanoaragonesa, i s'hi va coronar com a rei un nen de 6 anys, el rei Jaume I el Conqueridor", ha afirmat Jordi Creus, director general de Sàpiens Publicacions, impulsora del concurs del monument favorit, en declaracions al programa. Creus també ha destacat que, amb el concurs, "hem aconseguit fer visible el patrimoni del país".

Àlex Susanna, director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha afirmat des de Lleida que el que més li ha agradat del concurs és que "ningú, a priori, no s'hagués inclinat pel turó de la Seu Vella, però això ha fet que el concurs hagi estat més interessant, perquè ha estat realment imprevisible".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat