Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

CiU, ERC, Crida i Comú demanen un Ple extraordinari a la Paeria sobre el model comercial de la ciutat de Lleida

L'equip de govern qüestiona haver dedicar més hores "al lluïment dels regidors" sobre una qüestió que considera que ja s'ha debatut en diversos Plens

Comú de Lleida, Sergi Talamonte, Crida per Lleida, Pau Juvillà, ERC-Avancem, Carles Vega, Convergència i Unió, Toni Postius
Imatge dels representants d'ERC, CiU, Crida i Comú de Lleida. (Foto: ERC-Avancem)
CiU, ERC, el Comú i la Crida-CUP segueixen defensant la necessitat d'emprendre un debat "obert, plural i participatiu" que serveixi per definir el model comercial que ha de tenir la capital del Segrià en els pròxims anys. Amb aquest objectiu, han anunciat en una roda de premsa conjunta que forçaran la convocatòria d'un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Lleida ja que els quatre grups sumen més dels set regidors necessaris per poder fer aquesta petició.


Les quatre formacions han criticat que l'equip de govern decidís "tirar pel dret" després de l'aprovació en el darrer Ple municipal del projecte urbanístic per a la prolongació del vial Víctor Torres fins a la zona on s'ha previst el projecte comercial de Torre Salses, així com el conveni amb l'empresa promotora perquè assumeixi part del cost d'aquesta actuació. El president del grup de CiU a la Paeria, Toni Postius, ha dit que "no s'entenen aquestes presses i l'obsessió per fer les coses a corre-cuita i malament"; per això, els quatre grups de l'oposició volen obligar en el Ple a l'equip de govern a "donar expilacions" i a debatre sobre el model comercial. Així mateix, Postius ha defensat que el nou planejament municipal de la ciutat "és l'instrument idoni per definir aquest model comercial". 

El president del grup d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha dit que han decidit demanar el Ple extraordinari ja que esperaven l'organització per part de l'equip de govern de jornades, taules rodones i, en definitiva, d'un procés de debat participatiu "que no s'ha fet" i, per tant, "allò que no ha fet l'equip de govern ho haurem de fer nosaltres", ha dit. El portaveu de la Crida per Lleida-CUP, Pau Juvillà, ha demanat "diàleg contra aquesta modificació de facto del model comercial sense cap procés participatiu". "Imposem que hi hagi aquest debat i aquest diàleg" perquè definir el model comercial de ciutat "s'ha de fer entre tots", és a dir, amb la participació dels diferents grups però també dels agents socials i econòmics implicats en el tema, segons Juvillà. 

El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha denunciat que l'equip de govern encapçalat per Àngel Ros "està fent campanya publicitària per una inversió privada" després que el tinent d'alcalde Félix Larrosa situés com un projecte únicament urbanístic la prolongació del vial fins a Torre Salses aprovada en el darrer Ple municipal. "Estan cedint a un xantatge d'una inversió privada que modificarà completament la trama econòmica de la ciutat", ha afirmat Talamonte. Així mateix, ha defensat que el Ple serveixi per extreure'n unes conclusions que "calgui portar a terme i que siguin assumides per tots". 

CiU, ERC, la Crida-CUP tenen previst presentar la sol·licitud per demanar la celebració del Ple extraordinari entre finals d'aquesta setmana i principis de la vinent. A partir d'aquell moment, l'alcalde Àngel Ros l'haurà de convocar en un termini màxim de quinze dies, segons ha explicat Toni Postius. En aquest sentit, el tinent d'alcalde i regidor de Comerç de la Paeria, Rafel Peris, ha expressat la voluntat de l'equip de govern perquè el Ple es dugui a terme un cop passades les eleccions del 26-J ja que s'oposa a "fer la campanya a Postius", que tornarà a encapçalar la llista per Lleida amb què CDC es presentarà a les eleccions a Corts espanyoles. 

Després de l'anunci de CiU, ERC, la Crida i el Comú, Peris ha qüestionat la necessitat que la Paeria hagi de dedicar "hores i més hores a fer un debat de lluïment dels regidors i que ja s'ha fet en el Ple" i s'ha mostrat convençut que un Ple extraordinari "no aportarà res de nou que no s'hagi dit". Pel tinent d'alcalde, parlar de model comercial és un concepte "caduc i acabat" ja que "no existeix un únic model comercial per a Lleida i per a la resta de ciutats", sinó que "hi ha diversos espais i formats comercials que conviuen de manera directa en una ciutat i que creen els mateixos comerciants". 

Rafel Peris ha volgut deixar clar que "qualsevol desenvolupament comercial o implantació comercial a la ciutat ha passat, passa i passarà pel compliment estricte de la legalitat". "Tota la resta que es pugui parlar és fer volar coloms per part dels grups polítics i voler embolicar el debat, amagar la realitat, generar confusió i divergència i no construir una ciutat". En aquest sentit, ha demanat al republicà Carles Vega "prou de dir mentides i d'insinuacions sobre irregularitats en el POUM, Torre Salses o els estudis comercials" i l'ha emplaçat a acudir a la justícia "si té alguna cosa a dir".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat