Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Nou assalt dels estudiants universitaris contra Inma Manso i la presència policial a la UdL

Una vintena d'estudiants s'han concentrat aquesta tarda davant de la biblioteca del Rectorat en una protesta organitzada per l'Assemblea de Lletres de la UdL

forces de seguretat, Rectorat, Universitat de Lleida
Imatge de les forces de seguretat que impedien l'accés a les aules durant la protesta a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. (Foto: Sandra Roman)
Més d'una vintena d'estudiants s'han concentrat aquesta tarda davant de la biblioteca de l'edifici del Rectorat per denunciar la presència policial de les darreres setmanes a la Universitat. Les forces de seguretat han impedit l'accés dels alumnes a les classes de la professora i subdelegada del Govern, Inma Manso, i han trencat els cartells reivindicatius de l'Assemblea on hi havia escrit el lema "Feixistes i policies fora de la UdL!". Segons els estudiants, els Mossos d'Esquadra ha detingut una simpatitzant després d'un forcejament i l'acusen d'atemptat contra un agent.


Aquesta ordre policial sorgeix a partir que, ja fa un parell de setmanes, un grup de joves van irrompre en una de les classes d'Inma Manso per fer una manifestació popular amb l'objectiu de denunciar-la públicament i demostrar el rebuig dels estudiants davant de "la còmplice de carregar-se l'educació". Després d'aquests fets i coincidint amb l'horari lectiu de Manso, la Facultat de Lletres comptava amb la presència de dos guardes de seguretat de l'empresa Prosegur i fins a cinc policies de paisà. Amb aquesta premissa, l'Assemblea denuncia la presència policial argumentant que és "un atac frontal" contra la llibertat d'expressió, reunió i associació i es mostren en desacord amb aquestes mesures.

L'Assemblea recorda en un comunicat que després de la fi del franquisme es va decidir que l'autonomia universitària deixaria els campus universitaris lliures de policies i només les autoritats acadèmiques podrien permetre l'entrada policial a la universitat. També aprofiten per atribuir la culpabilitat dels fets al mateix rector de la Universitat, Roberto Fernández, i l'acusen "de ser el primer rector a permetre per ordre directa la presència policial en tota la història de la Universitat de Lleida".

Els estudiants es tanquen al despatx del rector

L'estudiant de 21 anys detinguda durant la protesta ha sortit de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a les nou de la nit després de declarar i d'estar retinguda des de quarts de cinc de la tarda. Els Mossos l'han deixat en llibertat ja que no té antecedents i té domicili conegut. L'acusen, però, d'atemptat a l'autoritat i faran arribar el cas als jutjats. Companys seus segueixen tancats al Rectorat per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs i perquè no es produeixi cap detenció més ja que sospiten que els Mossos d'Esquadra els detindran quan surtin. Els estudiants han ocupat a les vuit del vespre el despatx del rector, on pretenen passar la nit.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat