Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Aposten per l'educació per combatre el ciberassetjament a Internet

La UdL, coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, acull una jornada centrada en l'ús segur i responsable d'internet per identificar i evitar el ciberassetjament en els joves

ciberassetjament, Universitat de Lleida
Imatge de la Jornada, que se celebra al campus de Cappont de la Universitat de Lleida. (Foto: Universitat de Lleida)
Els ponents participants en la I Jornada Joves i Ciberassetjament: un espai de diàleg han insistit en la importància i la necessitat d'educar infants i joves en l'ús segur i responsable d'Internet per identificar i evitar el ciberassetjament. Així ho han posat de manifest representants de les institucions organitzadores de la trobada, Generalitat de Catalunya, Universitat de Lleida i Ajuntament de Lleida, a les quals cal afegir l'Observatori Lleida Pantalles i La família digital.

La trobada, a la qual hi assisteixen experts dels àmbits de l'educació, la salut i la policia, així com estudiants universitaris i de secundària, aborda aspectes com la percepció i les problemàtiques emergents al voltant del ciberassetjament, que afecta cada cop més joves i infants, així com les eines més efectives per detectar-lo i evitar-lo.

En aquest sentit, s'ha fet referència als programes Cibercaputxeta (destinat a alumnat de primària), Internet segura: de tu a tu (per a estudiantat de secundària), com a experiències exitoses per a la conscienciació d'infants i jovent.

La jornada, que coincideix amb el Dia Mundial d’Internet, s'estructura en quatre taules: una, on s'ha pogut escoltar la veu dels joves; una altra, centrada en l'educació com a eina clau per evitar ser víctima d'aquest delicte, i dos taules més, una, centrada en els aspectes jurídics i policials, i la darrera, en la prevenció psicològica i mèdica.

Segons els organitzadors, aquesta jornada, que es preveu repetir en futures edicions, vol conscienciar tant el jovent com els agents implicats -jurídics, policials, educatius, socials, psicològics i mèdics- que cal treballar plegats per evitar el ciberassetjament, sobretot en el col·lectiu més vulnerable, els menors d'edat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat