Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ferran Mascarell: “Tot segueix endavant”

En el marc de la inauguració del curs acadèmic de l’Aula Municipal de Teatre, el conseller de Cultura ha remarcat que la consulta alternativa del 9-N es durà a terme

Aula Municipal de Teatre, Lleida, Ferran Mascarell, Àngel Ros
Moment de la presentació del curs acadèmic de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida. (Foto: Òscar Buetas)
El Govern de la Generalitat manté el 9-N, malgrat la suspensió per unanimitat per part del Tribunal Constitucional. Així ho va manifestar ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, durant la inauguració del curs acadèmic de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. “Tot segueix endavant”, va expressar, coincidint d’aquesta manera amb el portaveu del govern català, Francesc Homs.

En aquest sentit, el conseller va apuntar que no hi ha por a possibles conseqüències, ja que “el que estem fent és exactament el que estem fent i no el que diuen que fem. Per tant, no pot tenir conseqüències una cosa que és de caràcter, bàsicament, participativa, tal com està plantejada”. Així doncs, va argumentar que “tot està perfectament orientat” i que “estan impedint que es faci una cosa que, en principi, és una altra, per la qual cosa no veiem cap dificultat en seguir on estem”.

Mascarell va dir aquestes paraules en el marc de la inauguració del curs acadèmic de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, de la qual va destacar que “ha fet una gran aportació al teatre català des de fa molts anys i és una de les centralitats del nostre teatre”.

Per la seva banda, l’alcalde de la capital del Segrià, Àngel Ros, va explicar que l’Aula Municipal té 2.087 alumnes i que, per això, “les tres escoles d’art –l’Aula Municipal de Teatre, el Conservatori de Música i l’Escola de Belles Arts– són un referent per a l’educació i la creació d’indústria cultural de la ciutat”. A més, aquest serà el darrer curs amb títol propi, ja que el de 2015-2016 passarà a ser un Grau Formatiu Superior d’Arts Escèniques.

Per altra banda, la presidenta d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, va dir en la presentació de la taula gòtica de Pere Garcia de Benavarri a Osca que era el primer pas de tot el que havia d’arribar procedent de Lleida i d’altres museus catalans. En aquest sentit, Mascarell va apuntar que “tot està en les mans que ha d’estar, perquè el poble català, i especialment la gent de Lleida, ha fet una feina extraordinària perquè això existeixi. No s’acabarà de cap altre manera que no sigui amb un pacte d’utilització. Mentre això no sigui així, seguirà tot on està, perquè és la manera correcta de conservar-ho, de mantenir-ho i, alhora, de tenir-ho exposat al públic”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat