Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els cristians reconquereixen Lleida

La Festa de Moros i Cristians lliura la darrera batalla al pont llevadís de la Seu Vella després que les comparses hagin fet la desfilada de gala pels carrers de la ciutat

Moros i Cristians 2016, reconquesta, batalla, Medina Larida
Lleida ha deixat de ser Medina Larida després de la batalla. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida s’ha bolcat un any més en la Festa de Moros de Cristians amb una gran resposta de públic, omplint els carrers de gom a gom en tots els trams de la desfilada de gala que s’ha fet com a acte previ a la batalla que s’ha lliurat al pont llevadís de la Seu Vella.


Més de 800 persones han fet possible que la capital del Segrià hagi retornat a l’any 1149, quan les tropes cristianes van conquerir la ciutat. Ha estat en aquesta celebració de la 21a edició de la Festa de Moros i Cristians.

L’Associació de Moros i Cristians, que compta amb 300 socis, s’esforça cada any en oferir novetats per aquesta Festa com, per exemple, no repetir el vestuari o afegir elements diferents de les capitanies que donin nous al·licients edició rere edició. El periodista Ignasi Calvo ha estat l’encarregat d’elaborar el text de les ambaixades i Ferran Montardit i David Prenafeta, autors del llibre Lo lleidatà és fàcil, han escrit els textos de la batalla.

La Festa de Moros i Cristians es va iniciar ahir dissabte amb un vermut medieval a la plaça Sant Francesc. La plaça també va ser l’escenari de l’assaig infantil i el berenar en companyia del caragol Banyetes ja a la tarda.

El dia gran de la Festa ha estat avui diumenge amb l’entrada infantil i desfilada pels carrers de Lleida fins arribar a la plaça Sant Joan, on ha tingut lloc la tradicional presentació de les bandes de música i el concurs, que ha guanyat la banda de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló.

La Festa ha continuat amb la concentració de les comparses al darrere de la Porta del Lleó de la Seu Vella. L’inici de l’entrada i la desfilada de lluïment s’ha fet per carrer Cavallers, avinguda Blondel i avinguda Madrid fins a la Paeria.

Al vespre ha tingut lloc la tradicional batalla de Moros i Cristians i els parlaments de les capitanes al pont llevadís de la Seu Vella. El bàndol guanyador d’enguany, el cristià, ja té la possessió de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat