Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 250 motoristes experts en grans viatges es troben a Lleida per compartir experiències

El Patronat de Turisme de la Diputació aprofita per difondre el Moturisme Ara Lleida, un nou producte turístic pioner a l'Estat que ja té setanta establiments adherits

La Llotja, Ara Lleida, Patronat de Turisme, Moturisme, motoristes, motos
L'entrada de la Llotja de Lleida, amb desenes de motos aparcades dels participants en la Trobada de Grans Viatgers. (Foto: ACN)
Més de 250 motoristes experts en grans viatges es troben aquest cap de setmana a Lleida per compartir experiències. La trobada, que reuneix aficionats de tot l'Estat, té lloc aquest dissabte a la Llotja i demà s'ha organitzat una sortida multitudinària de tots els motoristes inscrits fins a l'Albagés. El Patronat de Turisme de la Diputació aprofita l'esdeveniment per difondre el Moturisme Ara Lleida, un nou producte turístic pioner a l'Estat que ja té setanta establiments adherits.


La demarcació de Lleida és l'única a l'Estat espanyol que disposa des de fa mig any d'una certificació turística que identifica els establiments especialitzats en turisme per a motoristes. Són quaranta allotjaments i una trentena de restaurants, cafeteries o museus que s'han adaptat específicament per oferir totes les comoditats al col·lectiu de persones que viatgen en moto. Els establiments han rebut una formació i disposen, per exemple, d'espais d'aparcament, d'acollida i per fer el manteniment dels vehicles de dues rodes.

Els atractius del territori lleidatà per als motoristes els ha remarcat aquest dissabte el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que ha assistit a la 12a Trobada de Grans Viatgers que se celebra a l'edifici de la Llotja. L'esdeveniment reuneix a la capital del Segrià més de 250 persones que fan llargs viatges amb moto pel món i que es troben una vegada a l'any per compartir informació i experiències de primera mà.

Un dels organitzadors de la Trobada, Lluís Oromí, propietari de l'empresa Moto2, va recórrer l'Àfrica de punta a punta el 2007, des del Caire a Ciutat del Cap. El va fer sol durant dos mesos i reconeix que "un viatge així et canvia les prioritats de la vida, és una experiència que recomano a tothom". A més, destaca el fet de viatjar sense acompanyants: "Un viatge amb gent pot ser un gran viatge però un viatge sol és un aventura, i jo buscava això".

El programa de la Trobada inclou quatre conferències. La primera l'ha protagonitzat Patrick Good, belga establert a Tarragona que ha explicat el seu viatge De l'ós gris del Canadà a les boleadoras del Gaucho que va fer l'any 1978. Des de Canadà fins a Argentina amb moto, en solitari, 28.000 quilòmetres i cinc mesos sobre una Ducati 860. Good ha destacat que els motoristes són com una "gran família" a escala mundial, que s'ofereixen ajuda i companyia allà on sigui, sobretot si el qui viatja va sol.

Aquest migdia Lluís Pont, empresari del món de l'hostaleria establert a Marroc, ha relatat el seu viatge els anys vuitanta amb vespa pel Sàhara. A la tarda la reportera a l'Àfrica Gemma Parellada explicarà com es mou per aquest continent sobre dues rodes i Mikel Silvestre comentarà la seva experiència com a escriptor de viatges i director de la primera sèrie d'aventures amb moto produïda per a Televisió Espanyola. Els assistents també podran veure vídeos dels viatgers més mediàtics de l'Estat espanyol com Gustavo Cuervo, Alicia Sornosa o Charly Sinewan, que actualment viatgen per Espanya, Nepal i Uganda respectivament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat