Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Sort tanca els accessos al riu Noguera Pallaresa per la crescuda del cabal

La força de l'aigua ha provocat danys al camp de regates i ha obligat els Bombers a actuar

Noguera Pallaresa, inundació, accés, cinta,
Imatge d'una cinta amb una indicació de prohibició d'accés al riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort. (Foto: ACN)
L'Ajuntament de Sort ha decidit tancar els accessos al riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Sort, davant de la crescuda del cabal. Baldó Farré, primer tinent alcalde de l'Ajuntament, ha explicat que han adoptat aquesta mesura com a mesura de prevenció i per motius de seguretat. Farré ha explicat que les afectacions per la crescuda del riu no són com les dels aiguats de 2013 però sí que han malmès part del camp de regates l'Aigüerola. La força de l'aigua ha danyat el sistema de cablejat i ha malmès pilones i estructures de fusta d'aquesta instal·lació esportiva. Farré ha lamentat que actuacions de poda que s'han realitzat a tocar del riu no hagin retirat els troncs grossos i l'aigua se'ls hagi endut, alguns d'ells quedant enganxats a les pilones del camp de regates.

Pel que fa a la pràctica dels esports d'aventura, Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses del Pallars Sobirà, ha dit que el cabal és elevat i es troba en cabals molts alts les empreses disposen de trams alternatius per la pràctica d'esports com el ràfting o el piragüisme. Dolcet ha dit que donen l'opció als clients de realitzar d'altres activitats.

Dolcet ha dit que les empreses valoren per damunt de tot la seguretat dels clients i per aquest motiu segueixen el minut a minut de la crescuda del riu. Dolcet ha explicat que aquest dimarts al matí baixen uns 200 metres cúbics per segon per Sort i a l'embassament de Sant Antoni n'entren més de 330. Dolcet ha reconegut que el moment punta s'ha produït aquesta matinada i que ara la situació està estabilitzada.

La pluja ha provocat una esllavissada a la carretera de Baiasca, deixant unes tres hores el poble incomunicat. L'esllavissada de pedres l'ha retirat una màquina. Casualment, el president de l'EMD de Baiasca, Jordi Fillet, s'havia d'entrevistar aquest dimarts amb el president de la Diputació de Lleida per abordar la problemàtica que arrossega la carretera des de fa anys i no ha pogut assistir a la reunió en haver-se quedat incomunicat a Baiasca durant unes tres hores. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat