Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El patrimoni del Solsonès, eina de gestió educativa i turística

Preveuen que la pàgina web, que es posarà en marxa el 2017, reculli totes les dades patrimonials

Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Solsona,
Façana del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. (Foto: ACN)
El Centre d'Estudis Lacetans (CEL) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) han posat en marxa un nou projecte que té per objectiu recollir tot el patrimoni del Solsonès en un mateix servidor de dades digital. La iniciativa s'engega amb motiu del 20è aniversari del CEL i vol ser una eina turística, pedagògica i de gestió per a tècnics i administracions. Segons ha explicat un dels seus impulsors, David Guixé, el servidor serà una pàgina web –que està previst que estigui en funcionament el 2017– que recopilarà tots els elements patrimonials i d'interès del Solsonès, des d'esglésies, plantes i ocells fins a allotjaments turístics i empreses de natura.

Guixé creu que "no hi ha cap comarca que tingui un servidor tan complet" i considera que un dels elements destacats de la web serà el fet que "no serà un mer llistat amb dades, sinó que la cerca es podrà fer en una cartografia, de manera que es podran geolocalitzar tots els elements, tant per categories com per situació geogràfica". A més, les fitxes descriptives contindran enllaços a altres pàgines webs, on es podrà complementar la informació.

Aquesta també serà una eina "viva", que es podrà anar ampliant i corregint un cop ja estigui en marxa. A més, es buscarà la col·laboració de diferents experts, científics i ciutadans que puguin ajudar en l'aportació d'informació al servidor. Guixé creu que la web serà un element "exportable" a altres comarques i, per això, n'ha ressaltat la seva importància.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat