Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria desmenteix que Lleida sigui la ciutat de Catalunya que retira més punts per sancions

Ho fa després que el grup municipal de CiU denuncies que a la ciutat retirava un 30% més de punts de carnets de conduir que a Barcelona

radars
Imatge d'un radar a la ciutat de Lleida. (Foto: Arxiu)
La Paeria desmenteix que Lleida sigui la ciutat de Catalunya que retira més punts per sancions. Asseguren que la Direcció General de Trànsit, la DGT, publica al seu web informació relativa a les quatre capitals de demarcació catalanes. Però aquesta informació no és la mateixa per cada capital, per la qual cosa realitzar una comparativa prenent de base aquestes dades dóna uns resultats "esbiaixats i erronis". Defensen que en el cas de Barcelona no s’inclouen les sancions relatives a semàfors, una xifra que sí aporten la resta de demarcacions. Per tant, creuen que el resultat de la comparativa "no és correcte, donat que es basa en una informació incompleta".


Dijous el líder de CiU a la capital, Toni Postius, enviava un comunicat assegurant que a la ciutat de Lleida es retiraven el 30% més de punts del carnet de conduir que a Barcelona. Al mateix temps, demanava una millora de la pedagogia viària a la ciutat i la incorporació de radars pedagògics "per conscienciar i advertir els conductors de la importància de respectar la velocitat màxima".

Davant d'aquestes afirmacions, l'Ajuntament de Lleida assegura que "és fals que hagi retirat més punts que Barcelona, ja que no es pot fer aquesta comparativa partint de la informació facilitada per la DGT sense caure en un error que confon l'opinió pública. Lamento que el grup municipal de CiU no sigui rigorós en les seves afirmacions", ha remarcat la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres.

La Paeria també ha aprofitat per remarcar que la campanya municipal de seguretat viària "té l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de respectar les normes de seguretat viària per evitar accidents a la ciutat. De fet, des de l'aplicació de diverses mesures, com els controls semafòrics o els radars, han baixat les infraccions per aquest concepte a la ciutat".

Finalment, l'Ajuntament ha transmès que continuarà treballant i fent pedagogia entre els conductors i els vianants i posarà eines al servei de la seguretat, com són la pacificació del trànsit en els entorns escolars o la construcció de rotondes i altres elements que limiten la velocitat dels vehicles.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat