Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

No en el nostre nom posa el contrapunt a la celebració del Dia d’Europa a la Seu Vella de Lleida

Insten a baixar la bandera d'Europa de l'Ajuntament de Lleida per mostrar el rebuig a les polítiques migratòries

No en el nostre nom, activistes, Europa,
Imatge dels activistes i els alumnes participants de la Gimcana Destí Europa 2016. (Foto: No en el nostre nom)
La Plataforma No en el nostre nom ha assistit a l'acte institucional de celebració del Dia d'Europa que ha celebrat l'Ajuntament de Lleida aquest migdia al turó de la Seu Vella de Lleida. En el marc de la commemoració, la plataforma ha recordat que "no tenim res a celebrar". Per això, ha demanat que es baixi la bandera per mostrar el rebuig a les polítiques migratòries de la Unió Europea.

Més de 160 estudiants de 16 centres d'ensenyament de Lleida han participat en la Gimcana Destí Europa 2016, organitzada per l'Ajuntament de Lleida, dins dels actes de la Setmana d'Europa per commemorar el 9 de maig de 1959, quan es va proclamar la Declaració Shuman. Estudiants de batxillerat han participat en aquesta activitat pedagògica que ha rebut la visita de la plataforma No en el nostre nom, que han repartit unes octavetes explicant la situació que viuen les persones migrades i refugiades que fugen de la pobresa, la guerra i les situacions de vulneració dels drets humans. En el moment de la interpretació de l'himne europeu, els activistes i estudiants, que s'han afegit improvisadament, han verbalitzat el seu rebuig a la política europea de tancament de fronteres amb consignes com "cap persona és il·legal".

Els activistes creuen desconsiderat que el consistori celebri el Dia d'Europa "quan cada dia aquesta Europa atempta contra persones indefenses". Amb aquesta premissa, la plataforma exigeix "una unió dels pobles, les persones i el compliment dels drets humans i la convenció de Ginebra".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat