Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Sirollada pretén "abordar les festes majors actuals per transformar-les i fer-les veritablement populars"

Van presentar el programa d'actes amb fins a disset activitats diürnes, un espai de barraques als Camps Elisis, concursos i d'altres iniciatives

La Sirollada, Festa Major
Imatge de la presentació de la programació de la Sirollada per a la Festa Major de Lleida. (Foto: La Sirollada)
La Sirollada va presentar ahir a la tarda en roda de premsa a la plaça del Blas Infante el programa per les Festes de Maig 2016, que tindran lloc els propers dies 6, 7, 8, 9, 10 i 11 de maig a Lleida. Aquest any la temàtica escollida és el circ; així, sota el lema "Fem del carrer el nostre espectacle, construïm les festes populars!", la Sirollada pretén “abordar les festes majors actuals per transformar-les i fer-les veritablement populars”. 


Durant la roda de premsa es va presentar el manifest de la Sirollada de maig de 2016, en el qual es presenta la Sirollada com una eina popular de subversió a l’actual model de Festa Major orquestrat per l’Ajuntament, basat en "el simple consum d’oci i en el lucre de les diferents empreses de la nit lleidatana".
 
Aquest any la Sirollada estarà situada al mateix lloc que l'any passat, a l’esplanada on fins ara s’havien trobat les firetes cada any. Durant els sis dies hi haurà un escenari amb programació pròpia, quinze barraques autogestionades i un total de disset activitats. Totes les activitats es duran a terme entre la zona de les barraques i la plaça de la Sirollada (plaça Blas Infante).
 
Així, doncs, a banda de les barraques que faran les entitats que conformen la Sirollada a la zona de concerts, estan programades més de quinze activitats durant tota la Festa Major, de les quals cal destacar el Correbars de divendres, que consistirà en un cercavila per diferents locals de Lleida acompanyats d’una xaranga i amb diferents proves al llarg del recorregut, i la Farinada, una guerra de farina que fins fa uns anys era tradició a Lleida i que la Sirollada ha volgut recuperar.
 
La Sirollada va néixer l’octubre de 2013 quan una desena d’entitats de la ciutat de Lleida van veure necessari fer un canvi en el plantejament de la Festa Major de Lleida, "cada vegada més dominada per les empreses d’oci nocturn i menys per les entitats culturals, educatives i socials de la ciutat". D’aquesta inquietud es va crear la plataforma la Sirollada, on després de muntar les Festes de Maig i Setembre de 2014 i 2015 s’hi han anat sumant més entitats i persones que veuen necessari aquest canvi de plantejament en la Festa Major.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat