Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Kastanya.cat fomentarà el català i l'occità a través de la música

Aquesta edició reunirà una vintena de grups a Lleida i el Cotton Club acollirà un concert final conjunt el 26 de novembre

Kastanya.cat
L'Escola l'Intèrpret ha acollit avui la presentació del projecte Kastanya.cat. (Foto: ACN)
L'Escola l'Intèrpret ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte Kastanya.cat, que té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana mitjançant la música i, alhora, promocionar grups musicals que canten en català o occità. Des d'avui i fins a finals de juny tots aquells grups o cantants que estiguin interessats a participar-hi es poden inscriure al web llengua.gencat.cat/kastanya. En poden formar part músics de totes les edats i estils que cantin en català o occità. Cada grup tindrà el suport d'un tutor que els acompanyarà en l'enregistrament d'un concert que es farà a l'Escola l'Intèrpret i que s'emetrà a partir del setembre a Lleida TV. El 26 de novembre es farà un concert conjunt final de tots els grups al Cotton Club de Lleida. L'objectiu del Kastanya.cat és promocionar, d'una banda, els grups a través de la televisió i, de l'altra, la llengua catalana i occitana. En total, està previst que hi participin entre quinze i vint grups de la demarcació de Lleida.


El delegat territorial del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, ha destacat que aquesta iniciativa no és nova, tot i que el nom Kastanya.cat sí que ho sigui. Borrell ha celebrat que s'hagi pogut recuperar una activitat que es va aturar el 2010 a causa de les retallades en cultura com era el Canto.cat. La voluntat de la Generalitat és que aquest projecte, que s'inicia a Lleida, s'estengui a partir de l'any que ve a la resta de Catalunya.

La subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, que també ha assistit a la presentació de Kastanya.cat, ha explicat que el projecte té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana a tota mena de públics a través d'una "bona ambaixadora" com és la música.

Finalment, el director de l'Intèrpret, Alfons Pérez, ha explicat que els participants no s'enduran cap premi, ja que no es tracta d'un concurs, sinó que s'emportaran una bona promoció, "sobretot pels més novells", així com l'experiència d'haver tingut uns tutors que els aconsellaran durant tot un matí i l'oportunitat de trobar-se amb altres conjunts, d'altres estils, que enriqueixin el seu llenguatge musical.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat