Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Acaba la fase d'instrucció contra l'apunyalador neonazi de Lleida, a qui li podrien caure fins a 53 anys de presó

El jutjat li demana que ingressi una fiança de prop de 640.000 per cobrir les indemnitzacions de les víctimes

apunyalments, víctima
Imatge d'una de les víctimes apunyalada pel jove neonazi. (Foto: Arxiu)
La fase d'instrucció contra l'apunyalaodor neonazi de Lleida ha finalitzat i ja es pot dictar data de judici després que així ho hagi notificat el Jutjat d'instrucció número 2 de Lleida. A Alejandro Ruíz se li podran demanar fins a 53 anys de presó per intent d'homicidi a cinc persones el passat 22 de setembre de 2014 i també per haver calat foc a casa seva de forma voluntària. A més, el jutjat li demana que ingressi prop de 640.000 euros d'indemnització i en cas que no ho faci en el termini de cinc dies des que s'ha emès la notificació que se li embarguin els béns de la seva propietat suficients per cobrir aquesta suma o que acrediti insolvència econòmica. L'auto emès també ordena que es mantingui la presó provisional a l'apunyalador que va sembrar el pànic a Lleida durant poc més d'un dia.

La fase d'instrucció del cas de l'apunyalador neonazi de Lleida ha finalitzat determinant que el jove, originari de Logronyo i que en el moment dels fets tenia 21 anys i estava estudiant Medicina a la Universitat de Lleida, ha de ser jutjat per cinc suposats delictes d'homicidi en grau de temptativa i també per un delicte de danys per haver calat foc al seu pis. Per als cinc primers delictes li podria caure una pena d'entre 5 i 10 anys per cadascun i per al segon, una altra d'entre 1 i 3 anys. De manera que Ruíz podria ser condemnat com a pena mínima a 26 anys de presó i com a màxim 53. 

Els fets pels quals es jutjarà Ruíz van tenir lloc la tarda del 22 de setembre de 2014, quan van haver-hi fins a cinc apunyalaments a persones a diferents punts de la ciutat de Lleida. La policia va activar un important desplegament per atrapar el suposat autor i no va ser fins al cap de 24 hores que el jove es va lliurar a la Guàrdia Urbana. Més tard es va descobrir la tendència neonazi del detingut i es va lligar caps amb el fet que les víctimes eren de diverses nacionalitats, excepte una. Les persones que van ser apunyalades van patir ferides de diversa gravetat, el que més un ciutadà paquistanès a qui se li va quedar clavat el ganivet amb què Ruíz suposadament va actuar i que ara pateix una discapacitat parcial del seu cos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat