Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida dóna llum verda al nou vial per a la futura zona comercial de Torre Salses

El Ple de la Paeria també aprova l'expedient de reconeixement de crèdit i de modificació del pressupost de 2016

La Paeria, Ajuntament de Lleida, Àngel Ros, gestió econòmica, expedient, crèdit, reprovació
La construcció del nou vial per a la futura zona comercial ha estat aprovada amb els vots de PSC, C's i PP. (Foto: Arxiu)
El Ple de la Paeria, corresponent al mes d'abril, ha donat llum verda a dos expedients relacionats amb el projecte comercial previst a Torre Salses, que en ambdós casos han prosperat amb els vots a favor de PSC, C's i PP, mentre que la resta de grups hi ha votat en contra. D'una banda, es tracta de l'expedient urbanístic per a la construcció del nou vial que connectarà aquesta zona de la capital del Segrià, i per extensió els barris de Magraners, la Bordeta i Cappont, amb el centre de la ciutat. En concret, s'ha aprovat la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres d'accés al SUR 42.

Altrament, s'ha autoritzat el conveni entre l'Ajuntament de Lleida i l'empresa promotora del projecte comercial, Eurofund Investment la Villa, SL, per al desdoblament del vial de Víctor Torres i la seva prolongació fins a Torre Salses, actuacions una part de les quals assumirà la promotora, que preveu implantar en aquesta zona 60.000 metres quadrats de mitjanes superfícies.

L'equip de govern socialista va decidir no portar aquests dos expedients al Ple del mes de desembre passat a l'espera de disposar, tal com demanava l'oposició –que va reprovar la gestió econòmica municipal–, dels estudis comercials que la Paeria ha presentat recentment.

Durant la discussió d'aquests punts, PSC i C's han defensat que es tractava d'un debat únicament de caire urbanístic, mentre que la resta de grups –inclòs el PP– han deixat clar que no era així, sinó que la modificació urbanística i el conveni amb l'empresa promotora de Torre Salses és un debat que afecta al model comercial de la ciutat i, en aquest sentit, han reiterat la necessitat de consensuar aquest model entre la Paeria i els agents socials i econòmics de Lleida. CiU, ERC, la Crida-CUP i el Comú han tornat a criticar els estudis comercials sobre oferta i demanda encarregats per la Paeria en considerar-los "incomplerts".

El Ple també ha aprovat l'expedient de reconeixement de crèdit que permetrà a la Paeria poder fer front al pagament de les 723 factures pendents a proveïdors de l'any 2015, que sumen un total d'1,6 milions d'euros. Aquest punt ha prosperat amb els vots favorables de PSC i C's i les abstencions de CiU, PP i ERC. La Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida hi han votat en contra. Per tal de poder assumir el pagament d'aquestes factures pendents, el Plenari també ha aprovat la modificació del pressupost de 2016, en aquest cas amb el suport del PSC, C's i la Crida-CUP i l'abstenció de la resta de grups. Així, es podran liquidar les factures amb diners del fons de contingència, amb el romanent del pressupost de 2015 i amb la modificació de crèdits.

La Crida per Lleida-CUP ha votat a favor de la modificació pressupostària després d'arrencar el compromís de l'equip de govern de posar en marxa un servei municipal d'acollida per a dones víctimes de violència de gènere i als seus fills. La resta de l'oposició ha criticat sobretot que s'utilitzin els recursos del fons de contingència per poder abonar les factures que han atribuït a una "mala gestió" per part de l'equip de govern.

El PSC va decidir en el darrer Ple municipal no portar a votació aquests dos expedients –de reconeixement de crèdit i de modificació del pressupost– per tal de poder sumar els suports necessaris per a la seva aprovació, que s'ha acabat materialitzant en la sessió d'aquest divendres.

Entre d'altres punts, el Ple de la Paeria ha aprovat les bases específiques de diferents línies subvencionadors de diversos àmbits municipals, convenis amb centres educatius i formatius per promoure la formació professional dual, així com la concessió de diferents plaques i medalles de la Paeria a entitats i persones pels mèrits assolits en diversos àmbits. Entre aquests reconeixements destaca la medalla al mèrit educatiu o pedagògic a títol pòstum concedida a Abel Martínez, el professor lleidatà assassinat per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona. Durant la sessió plenària, representants sindicals de la UGT, CGT i SPPM han denunciat mostrant cartells la manca de voluntat negociadora de l'equip de govern amb els representants dels funcionaris municipals.

Prèviament a la celebració del Ple municipal s'ha dut a terme la junta general de l'EMU, que ha aprovat els comptes de 2015 amb els vots favorables del PSC i C's i les abstencions de CiU i PP davant del compromís assolit per l'equip de govern per a la celebració al maig d'un consell d'administració extraordinari de l'Empresa Municipal d'Urbanisme per tal per tal de debatre la situació i quin ha de ser el seu futur d'aquest organisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat