Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Costa Daurada és una de les destinacions turístiques preferides dels lleidatans

La FEHT va organitzar ahir un dinar de premsa per presentar el producte turístic de la Costa i facilitar les dades de visitants a la zona

turisme, Costa Daurada, FEHT, Mercé Dalmau, Joan Anton,
La regidora de Turisme de Cambrils, Mercé Dalmau, i el gerent de la FEHT, Joan Anton, durant la presentació a Lleida. (Foto: FEHT)
La Federació de Turisme de Tarragona (FEHT) i representants del sector turístic de la Costa Daurada van presentar ahir l'oferta turística de la zona i les novetats per aquesta temporada en un dinar de premsa al Restaurant Davall de la Llotja de Lleida. Aquesta acció té com a objectiu consolidar i reforçar un mercat de proximitat tan important com el de Lleida, ja que aquesta ciutat i la seva província són els principals mercats emissors de turistes cap a la Costa Daurada.


Situada a poc més d'una hora en cotxe de Lleida, la Costa Daurada és una de les destinacions preferides a Catalunya i Espanya. Entre tots els visitants que van arribar a la zona el passat estiu, un 26,3% eren catalans, un 31,9% eren de l'Estat Espanyol i el 41,8% eren estrangers.

Pel que fa l'origen dels visitants catalans a la zona i segons les dades presentades per la FEHT, el públic lleidatà és el segon més nombrós a la Costa Daurada i representa un 20% del total. Lideren aquest rànquing de visites els turistes provinents de la província de Barcelona. La tercera posició és per als visitants de la mateixa província de Tarragona i de Girona (1,8%).

Segons dades recollides per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, un 87% dels lleidatans que visiten la Costa Daurada i s'allotgen en hotel, càmping o apartament turístic repeteixen visita a la zona, fet que demostra un grau elevat de fidelització cap a la destinació. Tanmateix, un 35% dels lleidatans enquestats vinculen la Costa Daurada a calma i vacances. Finalment, l'enquesta destaca que la tipologia majoritària del turista lleidatà són famílies amb nens petits i parelles entre els 35 i 40 anys.

A més, la Federació preveu un acte popular de promoció de la Costa Daurada als lleidatans durant la primera quinzena de maig.

El dinar va estar presidit pel gerent de la Federació de Turisme de Tarragona, Joan Anton, i la regidora de Turisme a l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat