Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida comptarà amb tres punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics aquest any

El primer s'instal·larà al campus de Cappont de la UdL i els altres dos, a la Zona Alta i al Rectorat

recàrrega, vehicle elèctric,
Sistema de recàrrega en un vehicle elèctric. (Foto: ACN)
Lleida comptarà d'aquí a finals d'any amb tres punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics en el marc de les actuacions que s'estan duent a terme des de la Paeria per fomentar la mobilitat sostenible i l'aposta per la reducció d'emissions de CO2 a la ciutat.

Aquesta setmana ha sortit a licitació el primer punt de recàrrega ràpida que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). Aquest primer punt públic de recàrrega ràpida serà de tipus multifuncional, és a dir, permetrà la recàrrega de tots els tipus del vehicles elèctrics del mercat. La prestació que oferirà aquest punt permetrà carregar el vehicle en un temps de vint minuts, per la qual cosa serà de gran utilitat per als vehicles urbans però també per als que circulen en desplaçaments de llarg recorregut. El Pla d'impuls del vehicle elèctric inclou també la instal·lació de dos punts més de recàrrega semiràpida a la Zona Alta de la ciutat i a la zona del Rectorat abans de finals d'any.
 
El punt de recàrrega ràpida situat al carrer Jaume II (entre l'edifici de la Biblioteca del campus i l'EPS) surt a licitació per un import de 60.350 euros i inclou el subministrament i obra per a la instal·lació de l'estació i el posterior manteniment durant un període de dos anys. L'estació de recàrrega funcionarà amb una targeta d'usuari de vehicle elèctric per als residents a la ciutat de Lleida que oferiria, inicialment, la gratuïtat de càrrega durant el primer any de posada en funcionament de les estacions. Aquesta targeta és compatible amb els sistemes de recàrrega de vehicle elèctric de les altres ciutats de Catalunya que també en tenen. Per a la instal·lació d'aquest punt de recàrrega, l'Institut Català de l'Energia ha concedit a l'Ajuntament de Lleida un ajut de 25.000 euros. A més, la Paeria ha sol·licitat un altre ajut procedent del MOVEA de 15.000 euros que encara està pendent de resoldre's.

El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que promou l'equip de govern de la Paeria durant aquest mandat d'una banda i de l'aposta per una Lleida més verda i per la reducció d'emissions de C02 de l'altra. "L'impuls del vehicle elèctric a Lleida és una de les actuacions que promou l'Ajuntament per avançar en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, juntament amb altres com la promoció del transport públic amb l'adquisició de nous autobusos híbrids, el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals, la reducció d'emissions aconseguides amb el nou enllumenat públic, el foment de l'ús de la bicicleta, les millores en la gestió dels residus que s'estan treballant, el compromís d'augmentar un 30% l'arbrat de la ciutat els propers anys o la creació de boscos urbans als diferents barris de Lleida, entre d'altres".

D'altres accions en aquest sentit en les quals s'està treballant són l'organització d'una jornada tècnica del vehicle elèctric a Lleida orientada a empreses de serveis de distribució de mercaderies, missatgeria, taxis o flotes privades, així com una campanya de promoció i divulgació ciutadana que inclogui informació sobre els ajuts de compra de vehicles elèctrics, donar a conèixer més àmpliament l'existència del descompte del 75% en l'impost de circulació i la gratuïtat de la zona blava per a vehicles elèctrics a Lleida i informació sobre els ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega en aparcaments privats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat