Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Audiència de Lleida reobre el cas contra l'exinterventor de la Diputació de Lleida per revelació de secrets

S'ha acceptat el recurs interposat per la corporació municipalista i ara s'obliga a l'apertura de la fase de judici oral

Pau Simarro, advocat, Josep Jaume Mateu,
L'advocat que representa l'exinterventor, Pau Simarro, a la porta dels jutjats de Lleida. (Foto: ACN)
L' Audiència de Lleida ha reobert la instrucció de la causa contra l'exinterventor de la Diputació de Lleida, Josep Jaume Mateu, que podria ser jutjat per un suposat delicte de revelació de secrets. Això és així perquè s'ha estimat íntegrament el recurs d'apel·lació interposat per la corporació municipalista arrel de l'auto d'arxiu provisional del passat 20 de gener. Fonts dels serveis jurídics de la Diputació han explicat que l'Audiència creu que la corporació ''té raó perquè considera que de la instrucció practicada sí que es deriven indicis suficients de comissió de delicte per part de Mateu''. En aquest sentit, les mateixes fonts han remarcat que l'Audiència s'ha basat en l'informe pericial que suposadament ''acredita'' el traspàs de documentació als correus personals de Mateu. Una documentació que va ser publicada en un mitjà de comunicació i que és el que va motivar la querella.

L'Audiència considera que la Diputació té raó, ja que de la instrucció practicada sí que es deriven indicis suficients de comissió d'uns fets suposadament delictius, la qual cosa es tradueix en que prossegueix la causa pels tràmits de procediment abreujat. En aquest sentit, l'Audiència considera que en l'actuació instructora de la causa s'acredita no només la perpetració d'un il·lícit penal, sinó també la identificació d'un suposat responsable penal, el senyor Mateu, que obliga a l'apertura de la fase de judici oral.

Segons fonts dels serveis jurídics de la Diputació, aquí s'hi arriba perquè l'informe pericial acredita el ''traspàs de documentació'' del correu que tenia l'exinterventor a la corporació al seu personal. Suposadament, en aquests correus electrònics hi havia les imatges, entre les quals una factura d'un restaurant, que hauria filtrat a un mitjà de comunicació de Lleida l'abril de 2014. Així mateix, en aquesta pericial també s'hi acreditaria que Mateu va accedir a carpetes del departament d'intervenció després de ser cessat l'octubre de 2013.

Per la seva banda, l'advocat que representa l'exinterventor, Pau Simarro, ha admès que aquesta resolució no es pot recórrer però sí que té previst demanar noves diligències per intentar acreditar la innocència del seu client. Simarro vol més proves testificals per mirar de frenar la instrucció del cas i evitar la celebració del judici. 

Paral·lelament, encara està pendent una altra causa contra la Diputació de Lleida per un suposat cas d'assetjament laboral a dos funcionaris. La setmana passada va acabar la fase d'instrucció amb la declaració dels darrers testimonis i ara el jutge haurà de decidir si arxiva la causa o ho porta a judici.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat