Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PSC i C's tanquen un acord a la Paeria per al pagament de les factures pendents a proveïdors

L'equip de govern d'Àngel Ros, que necessitarà encara el suport o L'abstenció d'algun altre grup, es compromet a evitar el reconeixement de crèdit El 2017

Ángel Ros, Ángeles Ribes, Partit Socialista de Catalunya, Ciutadans, pacte, pagament, factures,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la portaveu de C's a la Paeria, Ángeles Ribes, donant-se les mans per segellar l'acord per al pagament de les factures pendents de 2015. (Foto: ACN)
Els grups del PSC i Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida han tancat un acord per al pagament de les factures pendents de 2015, que pugen a 1,6 milions d'euros i que es liquidaran amb el romanent del darrer exercici, amb diners del fons de contingència i d'altres recursos. L'equip de govern d'Àngel Ros també es compromet que el 2017 no hi haurà reconeixement de crèdit per factures provinents de 2016 o anteriors si no és per poder fer front a alguna emergència, i per aconseguir-ho s'adequarà el pressupost actual de les diferents àrees, regidories i organismes amb l'objectiu que no gastin més del pressupostat. Tot i l'acord, el PSC necessitarà encara el suport o l'abstenció d'algun altre grup, amb els quals manté converses, per a l'aprovació de l'expedient de reconeixement de crèdit, que es debatrà en el pròxim Ple municipal.

L'acord preveu una modificació del pressupost de 2016 per tal que els comptes assumeixin els 1,6 milions d'euros de factures pendents a proveïdors de 2015, que es podran liquidar amb el romanent del darrer exercici (425.000 euros), mitjançant el fons de contingència i amb transferències de crèdit provinents d'altres partides –que sumen 1,7 milions d'euros–, sempre que no afectin serveis socials i promoció social. 

Així mateix, l'equip de govern socialista es compromet a evitar el reconeixement de crèdit en l'exercici de 2017 per factures provinents de 2016, tret que es tracti d'una emergència o que s'hi incloguin factures dels darrers mesos de l'any que no puguin entrar en els comptes de 2016. Per aconseguir aquest propòsit, s'adequarà el pressupost de cada àrea i regidoria i no s'autoritzarà cap factura que no compti amb la corresponent dotació pressupostària, tal com ja preveu el cartipàs municipal. Entre d'altres punts, el pacte també inclou que cada mes les diferents àrees i regidories hauran de presentar un informe de l'estat d'execució del pressupost i de les factures entrades i també es prioritzarà la implantació d'un procediment de tramitació comptable electrònic de factures. 

Per la seva banda, el grup de C's a la Paeria es compromet a votar a favor de l'expedient de reconeixement de crèdit que es debatrà en el pròxim Ple municipal després que el PSC decidís no portar-lo a votació en el darrer Plenari per manca de suports. Tot i això, l'equip de govern d'Àngel Ros necessitarà almenys l'abstenció d'un altre grup per a l'aprovació d'aquest expedient que ha de permetre que els proveïdors puguin cobrar les factures pendents per part de l'Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, Ros ha dit que estan negociant amb altres grups per tal de poder obtenir la seva abstenció o suport a l'expedient. 

La portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, ha criticat el "postureig polític" de la resta de grups municipals amb accions com ara la moció de reprovació de la gestió econòmica municipal i ha assegurat que l'objectiu del pacte és que "els proveïdors puguin cobrar" i "arribar a nous pressupostos en condicions més raonables", tot deixant clar que el pagament de factures pendents "és responsabilitat de l'equip de govern". Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, ha agraït el compromís de la formació taronja amb els proveïdors. Així mateix, ha reconegut que l'acord comportarà una "retallada" en les despeses de les diferents àrees i que una de les més afectades serà Cultura i, en concret, les festes populars (Festes de Maig, de la Tardor, la Cavalcada de Reis i l'Aplec del Caragol), que patiran una retallada d'uns 200.000 euros. 

Per últim, la primera tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, ha assegurat que aquest compromís per modificar l'actual pressupost –que ha permès l'acord amb C's– suposarà un control de la despesa "més acurat" i, a partir d'ara, l'inici "d'una nova manera de gestionar el pressupost". Mínguez també ha remarcat que aquest el pacte amb Ciutadans suposa "un major control de la gestió" econòmica municipal que no pas el que demanava la reprovació aprovada en el darrer Ple municipal, amb el suport de CiU, ERC, PP, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat